Gateway Time-out.


PDA

View Full Version : Gateway Time-out.


Browns Town
12-03-2007, 02:02 PM
I've gotten this error three times now where I couldn't post something. It took about two minutes before the page started to load and then this error came:


504 Gateway Time-out
__________________

nginx/0.5.32

What's this?

buckethead_jr
12-03-2007, 02:30 PM
It usually means one of the servers are down or not working.

Although in this case i don't think that was it, just refreshing the page will fix it, I got it once as well.

Browns Town
12-03-2007, 03:07 PM
Alright, thanks for the quick response.

thesimo
12-05-2007, 09:03 PM
ive been getting it all the time for a day or 2 now :( gotta reload most tabs and if they work it takes like 15 secs to load

zappp
12-06-2007, 10:56 AM
so the tabs are slow like at any time of the day? are they slow right now?

zappp
12-06-2007, 10:59 AM
is there any other sections that are slow besides tabs?

FrenchyFungus
12-06-2007, 11:11 AM
is there any other sections that are slow besides tabs?
The forums are sometimes pretty slow, I've had a few 504s in them the last few days.

IP searches too.

All fine at the moment though.

thesimo
12-06-2007, 01:58 PM
no i meant firefox tabs, the whole site is slow, usually i would scan down the pit and middle click any interesting threads which opens a new firefox tab, then i read them all. but last night was really bad i had to abandon making posts cuz it was soo slow (and i mean literally minutes, it went to a timeout in most cases) seems okay now though (UK time)

Confusius
12-06-2007, 02:33 PM
I sometimes get the 504s but I can never be sure if it's UG or my connection.


Just wanted to let you know. :)

zappp
12-06-2007, 02:36 PM
ok just to make clear. only forums are slow, the rest of the site is OK. correct?

thesimo
12-06-2007, 02:38 PM
as far as i can recall yea

zappp
12-06-2007, 02:41 PM
ok... that's good to hear, so we don't need to look at the rest of the servers. forums are OK for everyone now correct?

zappp
12-06-2007, 02:41 PM
I mean *right now*

Confusius
12-06-2007, 02:41 PM
yeah, forums to seem a tad slower than usual, Zappp.

thesimo
12-06-2007, 02:43 PM
yah all seems fine now, all loading within a second or 2

Confusius
12-06-2007, 02:46 PM
yah all seems fine now, all loading within a second or 2

=/


Mine seems to take a bit longer, more like 10 seconds. And it's not my connection because I pinged the bot in the chat and the reply was of 1 second. That means my connection works fine.



=(

EDIT: I'll post back in a while see if anything has changed. :)

[Rincewind PING reply]: 6secs


Ok, it's my connection. Ignore me. :sad:

moody07747
12-06-2007, 03:21 PM
I've also noticed a slow load time for the last 2-3 days now. Even today its a little slower than normal but at least im not getting any timeouts today.

the problem seems to come and go randomly though the day though.

loxer
12-06-2007, 03:31 PM
Also, search bar is useless for me since i keep getting that error :( .

kiefermatot
12-06-2007, 04:12 PM
Yeah.. I've gotten a few time-outs while browsing the forums.. refreshing fixes it though.

phantom1
12-06-2007, 08:53 PM
forums are slow for me, the rest of the site is fast atm

NFFC_1865
12-06-2007, 09:46 PM
keep getting gateway timeouts. thenn cant access teh forum for a few mins at a time :/

zappp
12-07-2007, 12:35 PM
ok, so correct me if I'm wrong:

the problem is strictly with UG Forums which are occasionally slow at 6-10pm EST timeframe?

Dobzilla
12-07-2007, 12:43 PM
The forums are sometimes pretty slow, I've had a few 504s in them the last few days.

IP searches too.

All fine at the moment though.


When I was doing IP searches they were always slow as fuck...

Preid
12-07-2007, 01:57 PM
I got a 504 yesterday in the early hours and it was painfully slow for while. Its only in the forum im finding it, profiles and tabs are ok for me.

I get hit with the slowest speeds around 11-2am London time. But it varies day to day.

zappp
12-08-2007, 08:32 AM
there has been some hardware maintanance done last evening... any changes yet? not sure that has helped but who knows ;) let me know if forums were slow again?

searches will be disabled for a couple days until fe figure out how to optimize them.

jakemac
12-08-2007, 10:04 AM
Yeah I had a few but they're fine now...the forums are great...thanks Zappp

moody07747
12-08-2007, 12:38 PM
yep the forms seems seem to be working top notch again.

Preid
12-08-2007, 12:53 PM
Lookin at the bar with Control Panel and such at the top, somethings missing...

But yep forum seems to be running good!

csn00b
12-08-2007, 01:27 PM
dammit now i have to search manually fo rhte hotchicks thread.

kiefermatot
12-08-2007, 01:34 PM
Forums are loading great now.. I haven't run into any problems.

Thanks. :)

zappp
12-08-2007, 04:42 PM
can anybody else confirm that everything is OK now please? :)
it seems OK for us as well

Dobzilla
12-08-2007, 04:46 PM
It's good for me at the minute.

buckethead_jr
12-08-2007, 04:46 PM
Yeah, everything is great now.

Seth Shadows
12-08-2007, 05:31 PM
Great.

Shabalaba
12-08-2007, 05:49 PM
Yeah its reet now

zappp
12-09-2007, 05:46 AM
things are much slower for us today... hmm :(

Dobzilla
12-09-2007, 05:59 AM
It's slow as hell for me again. =/

My connection keeps on timing out. I had to refresh like 5 times to get to this thread lol.

zappp
12-09-2007, 06:40 AM
yay... seems to be fixed again

zappp
12-09-2007, 06:43 AM
you can't imagine but this time it was a 3rd *different* problem in 2 weeks which has caused the slow response time. some dick tried to DDOS the site.

TekHousE
12-09-2007, 07:02 AM
How about the search?

Its not working and forums are mighty hard to use without it.

zappp
12-09-2007, 08:22 AM
we will be fixing it tomorrow

thesimo
12-09-2007, 08:30 AM
just cuz i'm nosey, what kinda server do u need to run a forum this huge? a big dual core machine?

zappp
12-09-2007, 09:17 AM
yes, one for frontent one for backend. but that seems not enough... ;)

thesimo
12-09-2007, 09:37 AM
yea lol ive never seen a forum that always has like 500 ppl logged in at once before

K-Lizzle
12-10-2007, 01:10 AM
we will be fixing it tomorrow
So the search will be enabled again tomorrow also?

zappp
12-10-2007, 06:10 AM
hopefully it will be enabled very soon

MentalityBand
12-10-2007, 09:01 AM
I was moments away from posting asking about how long everything will be until it's all running again, but I see you're all working away like [insert clever metaphor].

nightraven
12-10-2007, 11:48 AM
I see you're all working away like [insert clever metaphor].
simile*

just interested. what do you mean by 'optimising search' and what was wrong with it before you shut it down?
just poking my head into matters which influence my life in no way whatsoever
>_>
<_<

buckethead_jr
12-10-2007, 12:28 PM
It's painfully slow just now again. =/
16:25 GMT
Takes about 20-22 seconds to load a page, and I got 6 gateway timeouts trying to enter this thread.

ctb
12-10-2007, 12:42 PM
It's not moving so smoothly right now.

I hope it gets fixed soon. :D

zappp
12-10-2007, 12:54 PM
probably it was just us doing some tests don't worry. should be OK now again

medick
12-11-2007, 07:55 AM
search function has been enabled so you can use it now. i wrote more details about this situtation in my blog, and i think i will post there another things about behind-the-scenes technical events around UG ;)

K-Lizzle
12-11-2007, 08:28 AM
Successsss!

Thanks, guys.

zappp
12-11-2007, 11:03 AM
yay :)
not sure that would solve the problem with the search (and thus the whole slownessss on forums) if not, we will shut it down for several days more to implement more advanced (complicated) solution.

bendystraw
12-12-2007, 10:15 PM
it is acting up again. i have had 4 gateways tonight. oh well ill sleep and hope it will be better later.

phantom1
12-12-2007, 10:28 PM
very slow for me too atm

edit: just the forums
edit2: fast again

zappp
12-13-2007, 07:00 AM
gotcha. we are thinking about better solutions... in fact Dmitry (medick) has some ideas however they will definitely take at least a week or two to implement. we might decide to disable search again for that time if situation becomes very bad.

bendystraw
12-13-2007, 11:36 PM
things are fast tonight... will searchy be disabled forever?

zappp
12-14-2007, 06:14 AM
things are fast tonight... will searchy be disabled forever?
we are working on that

thesimo
12-14-2007, 06:21 AM
what exactly is the problem with the search? is it exceeding ur memory allowance for php? or is the massive number of stuff to search just killing ur sql server? you could always just put a maximum search of now - 2 months back?

medick
12-14-2007, 10:52 AM
to all: please let me know if it still slow for you

Preid
12-14-2007, 12:36 PM
Well i just got a few of these. I dont know if its the site of my browser but here it is anyway.

Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in /home/u_guitarcom/ultimate-guitar.com/www/forum/showthread.php on line 869

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/u_guitarcom/ultimate-guitar.com/www/forum/showthread.php on line 766

Dunno if this means anything. Its not slow, but these keep appearing. Had 5 now!

medick
12-14-2007, 12:38 PM
i'm working on some forum's code changes now

zappp
12-19-2007, 09:30 AM
see here http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=739611

*closed*