UG Community @ Ultimate-Guitar.Com

UG Community @ Ultimate-Guitar.Com (http://www.ultimate-guitar.com/forum/index.php)
-   Recordings (http://www.ultimate-guitar.com/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   BOSS RC3 Looping and Mixer? (http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=1566149)

rostacocoa 10-03-2012 07:18 PM

BOSS RC3 Looping and Mixer?
 
Hey!
I posted a few days ago about what kind of microphone I would need in order to record my instruments, and sometimes vocals, so it can go through my looper.

It seems like theres two main microphones, dynamic or something and condensor. I have been told now that I need a mixer in order for this to work or pick up enough sound. I just want to see what you guys think is the easiest/cheapest option out there but still sounding good.

Thanks!

Kid_Thorazine 10-03-2012 07:49 PM

you want a dynamic mic, condensers tend to be pretty specialized and require phantom power and whatnot. The RC3 is a stombox that's designed to take an instrument level signal, so you shouldn't need a mixer or anything to amo the mic (in any case all you'd need is a mic preamp like this you will probably need an XLR to 1/4'' cable though, and that will do nasty things to your sound quality, as those are pretty much universally cheap crap.


All times are GMT -4. The time now is 02:08 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.