Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Guitar Gear & Accessories
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 02-01-2013, 11:06 AM   #1
jonpaulmusic
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Semi acoustic through Line 6 pod

Hi there can anyone tell me if its possible to play a semi acoustic through a line 6 pod plus as i am thinking of buying one as my first effects board for guitar? Basically i want to know if its possible to treat my acoustic as an electric guitar and therefore benefit from the amp and cab modeling as well as the effects?

I have tried google with this question but it apears no-one has asked or answered this question before at least not that i can find i would be greatful for some input from someone.

My guitar is a tanglewood sundance with prefix pickups (9v battery) jumbo bodied if that helps look forward to your thoughts
jonpaulmusic is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 12:10 PM   #2
AndyGray
UG Addict
 
AndyGray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: The Shire
Yes it would work... but that's about it. It would work, but it would not sound great.

Are you looking to use it for gig or just pissing about at home?
AndyGray is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 12:18 PM   #3
jonpaulmusic
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Initially at home for home daw system. Why will it not sound great is this to do with the difference in imepdance? If so is there a way to match the impedance of my semi with that of the pod?
jonpaulmusic is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 12:49 PM   #4
jpnyc
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
By semi acoustic do you mean an acoustic guitar with a mic/piezo or a hollow electric?
__________________
Proud Atheist Guitarist
jpnyc is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 01:23 PM   #5
jonpaulmusic
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Yes a jumbo bodied acoustic with fishman prefix pickups this is in the fishman premium range of pick ups and i can plug this directly into my pa with no problems but i want to be able to experiment with amp modeling for my home DAW system and would prefer not to have to buty another guita
jonpaulmusic is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 08:35 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.