Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Music > Tab Talk
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 06-13-2013, 09:48 PM   #1281
dolphrider
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
ive been away due to surgeries for some time and am just getting back to playing. I'm using a mac now and just got guitar pro 6. when i click a guitar pro song, the darn pro tabs thingy comes up? it happens to every guitar pro tab i want to download. what am i missing? things have changed a bit
thanks.....
dolphrider is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 12:12 PM   #1282
Thommxz
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
How the F do I get this hammer on note in Guitar Pro 5 that doesn't count in the bar? Been searching for 20 minutes already...


Last edited by Thommxz : 07-11-2013 at 12:15 PM.
Thommxz is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 12:23 PM   #1283
fanapathy
B-Tuned
 
fanapathy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
^It's a grace note.
Just press G (or Effects->Grace Note), select hammer, duration and whether it's on or before the beat.
fanapathy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 12:31 PM   #1284
Thommxz
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by fanapathy
^It's a grace note.
Just press G (or Effects->Grace Note), select hammer, duration and whether it's on or before the beat.

Sir, you've just won the interwebs.

Have my babies.
Thommxz is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2013, 07:54 AM   #1285
vincymon
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
I have a problem. I just bought a new laptop and transferred all of my old data (including the GTP 5 program) from my old laptop to this new one.

However, now for some reason whenever I try to open a guitar pro tab, it opens in a dodgy way. I cannot click anything, and an error box pops up, which prevents me from reading the tab properly, because it covers half the page.

I don't know why this is happening.
vincymon is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2013, 10:07 AM   #1286
fanapathy
B-Tuned
 
fanapathy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by vincymon
I have a problem. I just bought a new laptop and transferred all of my old data (including the GTP 5 program) from my old laptop to this new one.

However, now for some reason whenever I try to open a guitar pro tab, it opens in a dodgy way. I cannot click anything, and an error box pops up, which prevents me from reading the tab properly, because it covers half the page.

I don't know why this is happening.


These sound like common symptoms of software being incorrectly installed or otherwise damaged. Even if you copied the program folder, certain files needed to run it properly may still be missing. You should definitely try to re-install it from the original installer (and obtain it if you don't have it anymore).
fanapathy is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 02:17 AM   #1287
dived12
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Hi,
Thanks for your information. It's very helpful.
hosting
dived12 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2013, 09:56 PM   #1288
motown907
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Can or will anyone find or transcribe the song the last wish from unearth and the door from C.O.C or can anyone point me in the write direction pls and thanku
motown907 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2013, 06:48 AM   #1289
Justified Death
UG Newbie
 
Justified Death's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Dallas, TX
Dont know how many people will be browsing this section of the forums, much less this thread at this time, but...I am in the process of learning a song. I had downloaded GP3 and the song I'm wanting to learn is in the GP4 format, apparently? So I deleted 3, installed 4 (for free). It works fine and everything (the program, that is), but when I try to open the file, it says I need to upgrade? It wont even load the tab. So what do you guys think is going on? Thanks in advance.
__________________
As death, when we come to consider it, is the true goal of our existence, I have formed during the last few years such close relations with this best and truest friend of mankind, that his image is not only no longer terrifying to me, but just is.
Justified Death is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2013, 12:01 AM   #1290
Boblees4
Resume Template
 
Join Date: Nov 2013
Hello FatKidsOnMopeds</3

Thank you for your valuable post i really love this post...........
__________________
Resume Template
Boblees4 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2013, 02:07 AM   #1291
fanapathy
B-Tuned
 
fanapathy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by Justified Death
Dont know how many people will be browsing this section of the forums, much less this thread at this time, but...I am in the process of learning a song. I had downloaded GP3 and the song I'm wanting to learn is in the GP4 format, apparently? So I deleted 3, installed 4 (for free). It works fine and everything (the program, that is), but when I try to open the file, it says I need to upgrade? It wont even load the tab. So what do you guys think is going on? Thanks in advance.


It's kind of hard to say why it won't load. It might somehow require a newer version of GP4. GP4 is about 10 years old and not used so much anymore, maybe it's not working properly on newer operating systems.
For this I'd suggest you get GP5 or the free TuxGuitar (http://tuxguitar.herac.com.ar/download.html) - your GP4 file will work fine in both of these.
fanapathy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 05:03 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.