Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Music > Recordings
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 01-13-2014, 10:31 PM   #1
luvs2gro
Ug's Botan
 
luvs2gro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Breckenridge Colorado
Fast Track interface not showing up in FL

My friends sister gave me an m-audio fast track audio interface, I am trying to use it with fl studio how ever I am having some issues.

I can get the M-audio ASIO to show up in the ASIO selector.

The problem is, when I scan for midi devices, the interface doesn't show up in the list of
devices.

I searched and found threads with other problems with the fast track interface but found none that have the issue I am having.

I am using the demo version of fl studio 10, which has served me well for years and never gave me issues before, therefore i think the issue is something to do with the interface.
__________________
Disclaimer: luvs2gro is a fictional character all comments made and stories relating to everyday life are for entertainment purposes only.
luvs2gro is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 06:28 PM   #2
luvs2gro
Ug's Botan
 
luvs2gro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Breckenridge Colorado
Bump :p
__________________
Disclaimer: luvs2gro is a fictional character all comments made and stories relating to everyday life are for entertainment purposes only.
luvs2gro is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 09:15 PM   #3
ChemicalFire
King of Bacon Pancakes
 
ChemicalFire's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The United Kingdom
You did install the drivers right?


Also it's not a midi device... so scanning for midi devices isn't going to work.
__________________
ABSENT SKIES
FFO Counter Parts, Misery Signals


The Site I Write For / My Soundcloud

Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
You can be the deputy llamma of the recordings forum!


Quote:
Originally Posted by MustangMan311
Proving yet again that you consistently have the worst taste on this forum.
ChemicalFire is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 02:26 AM   #4
luvs2gro
Ug's Botan
 
luvs2gro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Breckenridge Colorado
Thanks for the reply, I do have the drivers installed correctly (as far as I know)

the M-audio ASIO works and loads properly in fl and I can get the device to show up in my computers device manager.

I know it is not a midi controller, but to link it with fl you need to load it under the midi/controller page. (as far as I know)

I am following this link as a guide to set up, I just can't get it to work like the picture.
http://www.m-audio.com/index.php?do...13155aa880d7f12
__________________
Disclaimer: luvs2gro is a fictional character all comments made and stories relating to everyday life are for entertainment purposes only.
luvs2gro is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 10:57 AM   #5
ChemicalFire
King of Bacon Pancakes
 
ChemicalFire's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The United Kingdom
The midi set up is ONLY if you're going to use the midi connector on the fast track. Else you only need to select it in the audio options. If it's not showing up there then it's either gonna be a driver problem or a problem with the demo version of FL. It's possible that Interface support is one of the things that the Demo versions doesn't allow you.
__________________
ABSENT SKIES
FFO Counter Parts, Misery Signals


The Site I Write For / My Soundcloud

Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
You can be the deputy llamma of the recordings forum!


Quote:
Originally Posted by MustangMan311
Proving yet again that you consistently have the worst taste on this forum.
ChemicalFire is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 01:38 PM   #6
Cavalcade
Days, I feel it...
 
Cavalcade's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by ChemicalFire
It's possible that Interface support is one of the things that the Demo versions doesn't allow you.

Nope, just select it under F10 -> Audio -> Input/Output, then go the mixer channel you want to record to and select it under In.
__________________
If you're reading this, it means UG still has this, but not a :sam: smiley.
Cavalcade is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2014, 03:32 AM   #7
luvs2gro
Ug's Botan
 
luvs2gro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Breckenridge Colorado
I got it to work! thank you gentlemen
__________________
Disclaimer: luvs2gro is a fictional character all comments made and stories relating to everyday life are for entertainment purposes only.
luvs2gro is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 11:45 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.