Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Gear Building & Customizing
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 04-27-2012, 12:24 AM   #1
FoolOnThePlanet
Listen to the pillows
 
FoolOnThePlanet's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: New York
Tele knobs on a strat?

Would it be possible to put tele dome knobs on a strat? Or would the shafts not match?
Thanks.
__________________
HEY
Do you like anime/manga?
PM me about buying the graphic novels I'm trying to sell
FoolOnThePlanet is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 12:30 AM   #2
jcmbassist
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
its possible. if not, you could just use a little glue, wait till it semi drys then put it on the shaft and take it off, leaving the imprints, then wait till its completely dry
jcmbassist is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 01:23 PM   #3
P5ych0_Killer
UG's Sonic Anarchist
 
P5ych0_Killer's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
People do it all the time. Depends on the knob. If it has a set screw, it would be ideal to have solid shaft pots (tele) but I'm pretty sure the split shaft (strat) will work too once you tighten the set screw enough. If they're the cheapo press-on knobs, you'd want split shaft usually so it'll grip the knob.

^ not sure about the glue idea though.

good luck
P5ych0_Killer is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 01:43 PM   #4
FoolOnThePlanet
Listen to the pillows
 
FoolOnThePlanet's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: New York
Cheers guys, thanks for the help.

__________________
HEY
Do you like anime/manga?
PM me about buying the graphic novels I'm trying to sell
FoolOnThePlanet is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:35 AM   #5
TRH
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Atlanta, Georgia
I've got some on my strat. If you'll raise them off the pots just a bit, they tend to work a little smoother. Here's a pic of mine.

http://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos...0782906 _n.jpg
__________________
Zevon Saves
TRH is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:43 AM   #6
Telecaster7
Call me Leon
 
Telecaster7's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
I also have a set on my strat, they work fine, it's just the same as attaching them to a tele (You'll have to find a place that sells them in sets of 3, I don't know if that's hard)
Telecaster7 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 01:51 PM   #7
minnis
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Generally Tele's have a set screw - to allow them to grip a smooth pot shaft. This wouldn't be ideal, but would work if you have some knobs that you want to use. If you were going to buy new knobs for a strat, shop around - I know of some places that will do tele pots without a set screw.
__________________
5 String bass build
minnis is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 04:17 PM   #8
oneblackened
Future Breed Machine
 
oneblackened's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Asgaard
You can use set screw pots on both smooth and knurled/split pot shafts, but make sure they're the right shape (since some smooth pots have a flat side whereas split ones don't)
__________________
Current Gear:
LTD MH-400
Ibanez S970
Ibanez RGA121
ESP Eclipse II
oneblackened is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 10:16 AM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.