Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Guitar Gear & Accessories
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 08-24-2012, 08:06 PM   #1
Saifeddine
Registered User
 
Saifeddine's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Angry Zoom G7 1ut sound problem

Hello everybody

I recently got my new Zoom G7 1.ut, i was so excited about it and really liked it. Unfortunately couple of days ago i switched it on and I noticed that the Energizer tube didn't glow and when i hit the strings no sound at all came out! I checked my input/output cables, checked the sound level on my amp and all was fine. Yet no sound at all!

All the nobs works normally but the problem is no sound is coming out. I googled this and i figured out that this seem to be a common problem in this pedal. Some people who faced the same problem changed the tube but the problem was not solved. I urge your help, please share your experience with me.

thanks
__________________
You and me are the same
We don't know or care who's to blame
But we know that whoever holds the reins
Nothing will change
Our cause has gone insane
Saifeddine is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 01:07 AM   #2
311ZOSOVHJH
G G & A - B A B Y
 
311ZOSOVHJH's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Offline
have you tried changing the tube?

factory reset?
__________________
311ZOSOVHJH is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 07:07 PM   #3
Saifeddine
Registered User
 
Saifeddine's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by 311ZOSOVHJH
have you tried changing the tube?

factory reset?


no i still didn't change it because i found some people complaining about the same problem in different forums and the problem remains even after changing the tube.

unfortunately everyone who complained about this never posted a repair tip or what they did to solve it. i asked but no answer at all so i decided not to change the tube till i figure out the real problem.

thanks for the replay though
__________________
You and me are the same
We don't know or care who's to blame
But we know that whoever holds the reins
Nothing will change
Our cause has gone insane
Saifeddine is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2012, 05:19 PM   #4
311ZOSOVHJH
G G & A - B A B Y
 
311ZOSOVHJH's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Offline
I'd replace it anyway or contact the manufacturer.

Factory reset?
__________________
311ZOSOVHJH is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 04:27 PM   #5
Saifeddine
Registered User
 
Saifeddine's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by 311ZOSOVHJH
I'd replace it anyway or contact the manufacturer.

Factory reset?


didn't think of it, i'll try and see what will happen

thanks for following up
__________________
You and me are the same
We don't know or care who's to blame
But we know that whoever holds the reins
Nothing will change
Our cause has gone insane
Saifeddine is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 08:23 AM   #6
Saifeddine
Registered User
 
Saifeddine's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Still suffering with my ZOOM G7 1.ut, i tried everything possible, replaced the tube, reset to factory setting, bought new power adapter but the problem remains there, no sound is coming out though all the nobs are working, i can change the settings and store them, but there is no sound what so ever is coming out of the pedal. please anyone can help?
__________________
You and me are the same
We don't know or care who's to blame
But we know that whoever holds the reins
Nothing will change
Our cause has gone insane
Saifeddine is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 12:33 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.