Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Guitar Gear & Accessories
User Name  

Old 01-05-2013, 07:58 AM   #1
Registered User
Join Date: Sep 2012
Speaker cable issue

Right... So cut a very long story short, I managed to get my multieffects pedal caught on the speaker cable at the back of my amp. It's a marshal tsl602 and I immediately noticed that the cable had increased in visible length as if it had come unattached from something inside, but there was still tension on it, as if it was still connected to inside the amp, so I thought nothing of it. I plugged my guitar in and waited for it to warm up and there's no sound. I turned it off immediately so I'm guessing I managed to unplug the speaker from the inside or something... any thoughts? and how do I fix it? Please note i'm a total noob when it comes to this stuff.
Thanks in advance
justaginger is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:03 AM   #2
UG's resident bum
Viban's Avatar
Join Date: Nov 2011
I would check where it plugs into the amplifier part of the amp, if it still looks like its plugged all the way in then I'd look into the speaker cab and see if I tore a wire/solder joint.
Originally Posted by R45VT
Viban is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:05 AM   #3
Call me Gordon
Join Date: May 2011
Location: Plymouth, UK
Epiphone Les Paul Plus Top
Jet City JCA5212RC (SLO Modded)
Ibanez WD7 Wah
Mad Professor Sweet Honey Overdrive
TC Electronic Flashback Triple Delay
TC Electronic Trinity Reverb
GABarrie is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:47 AM   #4
Registered User
Join Date: Sep 2012
Viban: Thanks, I had a look, but couldn't see anything untoward inside. I unscrewed the back plate and noticed that oneof the connections to the speaker had come loose ever so slightly, but enough to break the contact I guess. Problem solved

thanks all the same
justaginger is offline   Reply With Quote

Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 06:10 PM.

Forum Archives / About / TOS / Advertise with us / Customer Support / Ultimate-Guitar.Com © 2015
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.