Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Gear Building & Customizing
User Name  

Old 09-01-2015, 01:45 PM   #6961
Registered User
Tallwood13's Avatar
Join Date: Nov 2014
ground is a trail out of the guitar. Have the string ground anywhere and then the last wire should go out to the sleeve portion of the input jack.

be sure that no wires "over lap" like say you had one wire going back to the other tone again.

also .. if the sleeve and tip portions of the input jacks are not in the right places you get a hum

you could have like 6..10... a ridiculious amount of pots and switches but this is how ground works.

Last edited by Tallwood13 : 09-01-2015 at 01:50 PM.
Tallwood13 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 03:11 PM   #6962
Registered User
Join Date: Apr 2011
Originally Posted by Handsomejack44
thank you for the response.
thats what i was thinking, but it didnt help the hum when i connected the ground wire to any of the pots? Maybe the ground wire to the bridge itself is at fault? is there anyway to check the wire to see if it is in fact grounded properly?

If you've got a multimeter, you can check to see if current can go between the bridge itself and the other end of the wire.

Might be worth checking the other ground wires too, in case there's another fault somewhere.
xnameisonx is offline   Reply With Quote

Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 07:46 AM.

Forum Archives / About / TOS / Advertise with us / Customer Support / Ultimate-Guitar.Com © 2015
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.