Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Guitar Gear & Accessories
User Name  
Password
Search:

Closed Thread
Old 03-26-2012, 02:07 PM   #1
The Vickshow
Registered User
 
The Vickshow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Amp Modeling Software

Alright basically I'm looking for something that I can use to play guitar through my computer. I usually use POD Farm but I'm not using my Line 6 interface anymore, I upgraded to an MBox 3 and it won't work with POD Farm, so I'm looking for something else similar to that. I would prefer if it's something free, although I will look into some of the paid ones if they're worth it.
The Vickshow is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 02:15 PM   #2
rjaylaf
I dunno :(
 
rjaylaf's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: My igloo.
__________________
This sig will self-destruct in 5 seconds.

Hot e-cousin of girlgerms007


I love Tracie.

Soundcloud
rjaylaf is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 02:18 PM   #3
jer-bear5212
Registered User
 
jer-bear5212's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
guitar rig is what i use on all my recordings. its pretty good. either that or amplitube.
jer-bear5212 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 03:05 PM   #4
mespinos
Hamer time
 
mespinos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Get Reaper. Download LePou's plugins. No need to spend money.

http://lepouplugins.blogspot.com/
__________________
/rig
mespinos is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 03:59 PM   #5
edbert
not ed, call me mark
 
edbert's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Ann Arbor, MI
Quote:
Originally Posted by mespinos
Get Reaper. Download LePou's plugins. No need to spend money.

http://lepouplugins.blogspot.com/


This, LePou's plugins are awesome.
__________________
Between the velvet lies, there's a truth as hard as steel.
The vision never dies, life's a neverending wheel.
edbert is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:06 AM   #6
The Vickshow
Registered User
 
The Vickshow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
I'm assuming the VST list on the side are all of the Plugins?
The Vickshow is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:36 AM   #7
The Vickshow
Registered User
 
The Vickshow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Also I loaded Reaper and it said I needed to get a product key, and that I was in a 30 day trial? I thought it was free, or did you just mean the plugins were?
The Vickshow is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 10:03 AM   #8
EspTro
Registered User
 
EspTro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by The Vickshow
Also I loaded Reaper and it said I needed to get a product key, and that I was in a 30 day trial? I thought it was free, or did you just mean the plugins were?


they try scaring you, its free forever.
__________________
Quote:
Originally Posted by kangaxxter
The only real answer to the SG vs Les Paul debate is to get a Flying V and laugh at all the suckers who don't have one.


Quote:
Originally Posted by Blompcube
if you embrace inaccurate intonation it can be quite arousing.


I <3 TWEED
EspTro is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 10:18 AM   #9
GS LEAD 5
Registered User
 
GS LEAD 5's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Calcutta
After the 30 day trial is over, it tells you that it would be nice of you to pay but you can still use it if you dont want to.

I intend to pay once I get a job....good work shouldnt go unpasid ......that said its nice of them to give you a choice especially for something as simple and effective as reaper. Its not fancy, but it gets the job done. And does it pretty nicely.
__________________
Gear:
ESP/LTD H338
Digitech RP500
Peavey KB4



DSP's FTW

You Liek Digitech?
8>7>6. ERG'S FTW.
GS LEAD 5 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 10:21 AM   #10
xFilth
Phrygianist
 
xFilth's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
TSE and Lepou sims with some nice impulses
__________________
xFilth is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 11:20 AM   #11
Jeff Ling
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Try this as well...
http://www.acmebargig.com/
Jeff Ling is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 12:03 PM   #12
EspTro
Registered User
 
EspTro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Los Angeles, CA
also check out ignite's Vst's. they make some cool amp models too but the go to ones are definitely lepou
__________________
Quote:
Originally Posted by kangaxxter
The only real answer to the SG vs Les Paul debate is to get a Flying V and laugh at all the suckers who don't have one.


Quote:
Originally Posted by Blompcube
if you embrace inaccurate intonation it can be quite arousing.


I <3 TWEED
EspTro is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:37 PM   #13
The Vickshow
Registered User
 
The Vickshow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Alright so I have a plugin loaded with Reaper but I can't get any sound to play through my computer when I have speakers selected as the output. I can hear it fine when I select the MBox as the output, but the jack converter I have to switch from 3.55mm to 1/4 inch jack for the headphones makes it sound really distorted if I turn it up even a little bit so basically I need to be able to hear it through my computer. Any suggestions?

Also Reaper doesn't even show up in the Windows Sound Mixer when I open that up so I'm not sure what's going on. I have WaveOut as my audio system, with Input Device as Input(2-Avid Mbox) and Output Device as Speakers (High Definition Audio. The sample format is 32 bit, input/output channels are both 2, and sample rate is 44.1 kHz.

So given all that anyone know why it won't just play through my speakers? lol
The Vickshow is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:40 PM   #14
The Vickshow
Registered User
 
The Vickshow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
After posting that I got Reaper to show up in the Windows Sound Mixer but it still isn't playing any sound
The Vickshow is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 08:39 PM   #15
EspTro
Registered User
 
EspTro's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Los Angeles, CA
make sure the track is armed for recording, and if your seeing the levels and still cant hear, make sure to hit the button on the track that lets u monitor
__________________
Quote:
Originally Posted by kangaxxter
The only real answer to the SG vs Les Paul debate is to get a Flying V and laugh at all the suckers who don't have one.


Quote:
Originally Posted by Blompcube
if you embrace inaccurate intonation it can be quite arousing.


I <3 TWEED
EspTro is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 01:40 PM   #16
MatrixClaw
UG God
 
MatrixClaw's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Climbin In Yo Window, Snatchin Yo People Up
Please check out the Recording forum, there are multiple threads in the stickies that answer your questions.
__________________
Quote:
Originally Posted by Dave_Mc
I've had tube amps for a while now, but never actually had any go down on me
Quote:
Originally Posted by jj1565
maybe you're not saying the right things? an amp likes to know you care.





www.SanctityStudios.com
MatrixClaw is offline   Reply With Quote
Closed Thread


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 04:36 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.