Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Guitar Gear & Accessories
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 10-04-2012, 11:08 AM   #1
rockstar9999
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Best DI boxes between amp and speaker?

i am looking for a good DI box. At the moment i' ve found Hughes and kettner red box classic. but it has a cab simulation.

http://www.hughes-and-kettner.com/products.php5?id=110

is there a possibility to turn off the cab simulator in red box?

i plan to use my amp with cab impulses. my amp is marshall dsl 401 combo..
rockstar9999 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 11:40 AM   #2
Kevin Saale
Talks to empty chairs
 
Kevin Saale's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: In a desert, next to a chair
Then you just need something with a line out, yes? Honestly, this will get the job done: https://taweber.powweb.com/weber/lpld.htm
__________________
I don't give a shit if you listen to me or not.

Quote:
Get three coffins ready.

My mistake, four coffins.
Kevin Saale is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:00 PM   #3
MatrixClaw
UG God
 
MatrixClaw's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Climbin In Yo Window, Snatchin Yo People Up
Why do you need a DI box, then?

Just run the preamp out/effects send directly into your interface and load an impulse on it.
__________________
Quote:
Originally Posted by Dave_Mc
I've had tube amps for a while now, but never actually had any go down on me
Quote:
Originally Posted by jj1565
maybe you're not saying the right things? an amp likes to know you care.





www.SanctityStudios.com
MatrixClaw is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:02 PM   #4
fly135
Cheap Gear Enthusiast
 
fly135's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orlando
Behringer Ultra-G is a good DI for inserting between the amp and speaker. It has a 4x12 cab sim that can be turned on or off.

http://www.musiciansfriend.com/pro-...ltra-g-gi100-di
__________________
Tasty Licks - A collection of my music
fly135 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:29 PM   #5
rockstar9999
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by MatrixClaw
Why do you need a DI box, then?

Just run the preamp out/effects send directly into your interface and load an impulse on it.



then i would use only preamp and the power amp would not be working.
rockstar9999 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:30 PM   #6
rockstar9999
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by fly135
Behringer Ultra-G is a good DI for inserting between the amp and speaker. It has a 4x12 cab sim that can be turned on or off.

http://www.musiciansfriend.com/pro-...ltra-g-gi100-di


yeah, this should work, but is there anything better? something more expensive?
rockstar9999 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:31 PM   #7
rockstar9999
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by Kevin Saale
Then you just need something with a line out, yes? Honestly, this will get the job done: https://taweber.powweb.com/weber/lpld.htm



i think that this is something different, it' s meant to work as a load if you don' t have a speaker cabinet.
rockstar9999 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 12:36 PM   #8
beckyjc
Replace the fuse mann.
 
beckyjc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: N. Wales, UK
Could you not just mic it then?
__________________
#31 of the EHX Guild
Laneyless Founder of the Laney Cult
#1 of the Orange TH30 Clique

beckyjc is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 01:51 PM   #9
rockstar9999
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by beckyjc
Could you not just mic it then?


i don' t like the way my cab sounds. and di box is cheaper than cabinet...
rockstar9999 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 03:31 PM   #10
MatrixClaw
UG God
 
MatrixClaw's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Climbin In Yo Window, Snatchin Yo People Up
Quote:
Originally Posted by rockstar9999
then i would use only preamp and the power amp would not be working.

Unless it was recorded with a neutral, solid state power amp, an impulse is a response of both the cabinet and power amp of a setup.

If you really need something that will go between the cab and head, though - The Countryman Type 85 is about as good as it's gonna get, without spending a small fortune on the Avalon U5.
__________________
Quote:
Originally Posted by Dave_Mc
I've had tube amps for a while now, but never actually had any go down on me
Quote:
Originally Posted by jj1565
maybe you're not saying the right things? an amp likes to know you care.





www.SanctityStudios.com
MatrixClaw is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 12:56 AM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.