Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > UG Community > The Pit
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 10-11-2012, 11:07 PM   #1
dogduker
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Knoxville, TN
Recording w/ USB

I've been trying to put together a new mixtape using GarageBand (I know, it's shit). I have a dynamic mic with me, and if I just run it to my computer via USB, will that be enough to record a vocal track. I know that GarageBand has a guitar preamp, but would it work with vocals as well?
dogduker is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:08 PM   #2
necrosis1193
Autonomatonomonapoton
 
necrosis1193's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: The Moon
Why would you use the guitar amp?
__________________
Hey you! Yes, you! Buy my music! It's cool and stuff!

Baltimore Orioles: 52-42
York Capitals: 5-3
Baltimore Ravens: 2012 world champions, 2014: 2-1
2014 Pick 'Em: 29-19
necrosis1193 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:10 PM   #3
dogduker
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Knoxville, TN
I wouldn't, but I know it exists. I was just wondering if the program would preamp a dynamic mic run in via USB.
dogduker is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:11 PM   #4
ecvMatt
clamper
 
Join Date: Oct 2008
Location: Inverness, Ca
It should. Plug it all in and try.
__________________
Quote:
Originally Posted by CodChick

Seriously, I'm not a fan of iphones and guitars mixing.
ecvMatt is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:13 PM   #5
chaoticfables
hooooome studiooo
 
chaoticfables's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: place
Quote:
Originally Posted by dogduker
I've been trying to put together a new mixtape using GarageBand (I know, it's shit).

This guy uses GarageBand.


a) You're probably better off getting an interface, not a mic
b) You're in the wrong forums, bro. You'll probably get more serious answers here.
__________________
my e-wife
mdwallin

tanlumits
a hip-hop project
soundcloud
youtube
chaoticfables is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:14 PM   #6
seeneyj
Mr Sunglasses
 
seeneyj's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: A place where people with unbuttoned shirts & cool sunnies can roam free.....
Yes, definitely better off getting an interface.
__________________
You want some more seeneyj hate? WELL YOU CAN'T HAVE IT

You're all a bunch of f*cking slaves! - Jim Morrison

UG Awards
1st: Biggest Ego
1st: Most Likely To Become Famous
1st: Most Pretentious User
seeneyj is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:17 PM   #7
SteveHouse
trys hard, loves the game
 
SteveHouse's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Recreational Meth Vehicle
interface get.

You'll go deep into the GB settings somewhere to set it as your input (haven't used GB since the update that allowed more automation than just pan and volume), and then you'll make sure to arm the guitar track for recording and apply whatever effects you want.
__________________

[IN PHIL WE TRUST]

Quote:
Originally Posted by Trowzaa
I only play bots. Bots never abandon me. (・ω・`)

SteveHouse is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 11:12 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.