Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Guitar Gear & Accessories
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 10-13-2012, 06:22 PM   #1
D.R.22
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Wah on Vibrochamp

I've tried to connect a wah pedal on my vibrochamp amp & it doesn't work? Is it possible that some amps just don't take pedals ?
D.R.22 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 07:13 PM   #2
jukejointjohnny
Registered User
 
jukejointjohnny's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Assuming that you've hooked it all up correctly, the battery isn't flat in your wah, and you've actually switched the wah on, you should DEFINITELY hear a wah effect. I've never heard of a wah sound totally disappearing, I can't even see how that would be possible due to the way it filters your guitar sound, you'd always hear something.
__________________
Gear:
Fender AVRI '62 Jazzmaster, Fender Gold Sparkle Strat (custom), Custom Swirled Roswell Rhoads
Marshall DSL15H, Weber Speakers, Fender Champs (x2),
'63 Fender Reverb, Mosrite Fuzzrite, Joe Bonamassa Fuzz Face, Whiteface RAT
Vintage Tubes!
jukejointjohnny is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 07:47 PM   #3
gumbilicious
beginner
 
gumbilicious's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: on the road... again
Quote:
Originally Posted by D.R.22
I've tried to connect a wah pedal on my vibrochamp amp & it doesn't work?


if that is a question, then i couldn't tell ya. but that is really unusual. sounds like you need to try again.

try out what jukejointjohnny mentioned, if it still doesn't work, then there is something wrong with the wah.

Quote:
Originally Posted by D.R.22
Is it possible that some amps just don't take pedals ?


no.
__________________
punk isn't dead, it's always smelled that way.

"A perfection of means, and confusion of aims, seems to be our main problem."
-ae
gumbilicious is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 09:08 PM   #4
D.R.22
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Alright thank you guys, we heard the wah but it stopping and going ( unable to explain ) but I'll try it again then!
D.R.22 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 05:38 AM   #5
jukejointjohnny
Registered User
 
jukejointjohnny's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Make sure all the cables you are using are working correctly, and also double check that the cables are pushed fully into the jack sockets on the wah itself.
__________________
Gear:
Fender AVRI '62 Jazzmaster, Fender Gold Sparkle Strat (custom), Custom Swirled Roswell Rhoads
Marshall DSL15H, Weber Speakers, Fender Champs (x2),
'63 Fender Reverb, Mosrite Fuzzrite, Joe Bonamassa Fuzz Face, Whiteface RAT
Vintage Tubes!
jukejointjohnny is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.