Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Instruments > Gear Building & Customizing
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 12-23-2012, 05:43 PM   #61
whoomit
 
whoomit's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Right cheers.

I'll replace one of the TL072s tomorrow and see if it makes a difference. If not then I'll try the other one and get back.

PCB traces should be okay now, I've found my low-wattage soldering iron

I'll report back tomorrow!
__________________
whoomit is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 09:05 AM   #62
whoomit
 
whoomit's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Okay, so here's where I'm at at the moment.

I couldn't take the IC out of the MG15 as I couldn't find any solder wick anywhere. Then I just so happened to get a solder vacuum for Christmas from my brother, so game was back on!

I removed the good TL072 from my MG, and put it in place of IC1. That made no difference, and now I've removed IC2 but I've snapped the legs on my other TL072 so I'll have to wait for some more to arrive.

In the mean time I'll be trying to get my PP-18 up and running. Seems to be something wrong with it too. Dammit!
__________________
whoomit is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 08:12 AM   #63
whoomit
 
whoomit's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Turns out my footswitch doesn't work, which is why the boost is stuck on when I plug it in. Will be making a new one soon, when the parts arrive.
__________________
whoomit is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 10:49 AM   #64
whoomit
 
whoomit's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Okay. I've swapped IC1 and IC2.

Since putting in the new IC2 there's no sound, unless I've got the footswitch plugged in (boost on). Are you sure TL072s were the right opamp?
__________________
whoomit is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 05:49 AM   #65
GABarrie
Call me Gordon
 
Join Date: May 2011
Location: Plymouth, UK
Quote:
Originally Posted by sethasaurus
Well, I've never, ever done any repairs that way.
If you put a chip on top of a chip already in circuit, you change the circuit completely. For example, if the existing chip has a shorted output, then the good 'piggybacked' chip will just behave the same way - you won't know whether it is good or not, and you could possibly damage it (and still not know).

I never do repairs that way but it's a first step for testing without having to mess with soldering, if the chip has just died the parallel one picks up the slack and I know to replace it, if it doesn't make any difference then I move on with other diagnostic methods.
__________________
Epiphone Les Paul Ultra-III
Jet City JCA5212RC
Archer "Nuns in Poses" Distortion
Archer "Dry Ice" Overdrive
EHX Deluxe Memory Boy
GABarrie is online now   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 05:51 AM   #66
GABarrie
Call me Gordon
 
Join Date: May 2011
Location: Plymouth, UK
Quote:
Originally Posted by whoomit
Okay. I've swapped IC1 and IC2.

Since putting in the new IC2 there's no sound, unless I've got the footswitch plugged in (boost on). Are you sure TL072s were the right opamp?

TL072s are the right opamp for it btw
__________________
Epiphone Les Paul Ultra-III
Jet City JCA5212RC
Archer "Nuns in Poses" Distortion
Archer "Dry Ice" Overdrive
EHX Deluxe Memory Boy
GABarrie is online now   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 08:11 AM   #67
whoomit
 
whoomit's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by GABarrie
TL072s are the right opamp for it btw

I swapped them out for MC1458s, but I'll swap them back before I send it to you
__________________
whoomit is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 12:21 PM   #68
GABarrie
Call me Gordon
 
Join Date: May 2011
Location: Plymouth, UK
SERIAL #12!?

This is probably the oldest surviving 5213 in the country, you lucky bastard

Looks beautiful, if you'd sent the cab too you may not have gotten it back, haha
__________________
Epiphone Les Paul Ultra-III
Jet City JCA5212RC
Archer "Nuns in Poses" Distortion
Archer "Dry Ice" Overdrive
EHX Deluxe Memory Boy
GABarrie is online now   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 08:14 AM   #69
whoomit
 
whoomit's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Hahaha, thanks for taking a look man
__________________
whoomit is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 07:42 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.