Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Music > Recordings
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 01-18-2013, 06:23 PM   #1
JordanC97
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
amplitube issue

Hi everyone, I'm using a Focusrite 2i2 to connect my guitar to my PC and using Amplitube 3 as my virtual amp. The problem is, it works fine for about 10 minutes and then maybe once a minute I'll hear a little pop which starts to become more and more frequent the longer I use it until eventually it is just a constant crackle. It goes away once I restart amplitube but then the whole cycle is repeated
__________________
My YouTube Channel
JordanC97 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 06:26 PM   #2
ChemicalFire
King of Bacon Pancakes
 
ChemicalFire's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The United Kingdom
What guitar are you using?

Does the clipping light light up on your interface when the pop happens?
__________________
All I want is for everyone to go to hell...
...It's the last place I was seen before I lost myself



Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
You can be the deputy llamma of the recordings forum!
ChemicalFire is online now   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 06:32 PM   #3
JordanC97
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Epiphone Les Paul and nope
__________________
My YouTube Channel
JordanC97 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 03:23 AM   #4
francesco18
galloping E|-0-0-0-0
 
francesco18's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: House of Low Culture
what interface are you using ?
__________________
yo dawg, I heard you like masterpieces : http://www.youtube.com/watch?v=tyX7vc0k5_k


Michael Gira in a nutshell
francesco18 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 03:56 AM   #5
T4D
20 guitars and counting..
 
T4D's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Aussie in the UAE
check you driver a the latest and you have the newset version of Amplitube. I would get this same issues with plugin running in PT.
__________________
Newest Tune
Last Album Album here too
I'm a 3D Artist still making tunes Joy4D Video Joy4D Site

I got Protools, Eleven Rack & lots of other stuff.
T4D is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 06:52 PM   #6
JordanC97
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Everything is up to date, it only happens when I'm actually playing by the way
__________________
My YouTube Channel
JordanC97 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 08:16 PM   #7
ChemicalFire
King of Bacon Pancakes
 
ChemicalFire's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The United Kingdom
Is everything you're using legal?
__________________
All I want is for everyone to go to hell...
...It's the last place I was seen before I lost myself



Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
You can be the deputy llamma of the recordings forum!
ChemicalFire is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 08:54 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.