Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Music > Recordings
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 02-02-2013, 01:44 PM   #1
angrycoast
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Audiobox USB

Just picked one up and all Im getting is cracking and popping from the input. I am using my guitar and did install the driver but all Im hearing is cracking and popping any suggestions?
angrycoast is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 02:04 PM   #2
gumbilicious
beginner
 
gumbilicious's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: on the road... again
could be a number of things. isolate the problem.

try different guitars, instrument cable, inputs on the audiobox, software, preamp settings (gain) on the audiobox, etc

if you can isolate the problem then you can address it. could be a bad patch cord, could be a faulty preamp on the audio box
__________________
punk isn't dead, it's always smelled that way.

"A perfection of means, and confusion of aims, seems to be our main problem."
-ae
gumbilicious is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 02:36 PM   #3
angrycoast
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
It's strange because I just unplugged the guitar cable and its still picking up the popping and cracking.
angrycoast is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 03:00 PM   #4
Sid McCall
(Actually, I'm Scott)
 
Sid McCall's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Could be a faulty unit. Could also be latency pops in your DAW. You should probably take it back for a new unit, if not a different one. I never had good luck DI-ing my guitar/bass with the audiobox. I mostly just keep mine around for midi and the two extra channels when I'm in a pinch.
__________________
Telecaster - SG - Jaguar
Princeton Reverb, Extra Reverb
P-Bass - Mustang Bass
Apogee Duet 2 - Ableton Suite
Sid McCall is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 03:19 PM   #5
MatrixClaw
UG God
 
MatrixClaw's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Climbin In Yo Window, Snatchin Yo People Up
Presonus is pretty notorious for crappy drivers.

What operating system are you using? What is your buffer size on the interface? What sample rate are you recording at?
__________________
Quote:
Originally Posted by Dave_Mc
I've had tube amps for a while now, but never actually had any go down on me
Quote:
Originally Posted by jj1565
maybe you're not saying the right things? an amp likes to know you care.





www.SanctityStudios.com
MatrixClaw is online now   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 11:32 PM   #6
lockwolf
Recording's AdBot/Dick
 
lockwolf's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lynnwood, WA
Quote:
Originally Posted by MatrixClaw
Presonus is pretty notorious for crappy drivers.


The Audiobox's have been known to be notoriously crappy in general, even if the drivers work :p
__________________
Derpy Derp Derp Herp Derp
lockwolf is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 03:40 PM   #7
angrycoast
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
I had the thing plugged into the wrong usb port lol. It works great and so easy to use so far! Thanks for all the suggestions.
angrycoast is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 05:44 PM   #8
chronowarp
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Ya...I've had similar issues of it not working at all if it's not plugged into the usb port that I had it in when I installed the drivers...****in' thing sucks.

That, and phantom power died within a few months and just gives a high pitched whine for about 3 hours until it randomly decides to stop making noise and work correctly.
__________________
Check out my band Socrates and the Lava Gods
chronowarp is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 12:23 AM   #9
T4D
20 guitars and counting..
 
T4D's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Aussie in the UAE
are you using any VST plugins yet ? or is poping coming from straight clean input ?
__________________
Newest Tune
Last Album Album here too
I'm a 3D Artist still making tunes Joy4D Video Joy4D Site

I got Protools, Eleven Rack & lots of other stuff.
T4D is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 04:46 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.