Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Music > Recordings
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 06-25-2014, 12:02 PM   #1
mickel_w
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
32 bit plugins in Logic X (64 bit DAW)

Anyone know of anything like 32 lives but for free?
mickel_w is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 03:26 PM   #2
DisarmGoliath
Disarms Goliaths
 
DisarmGoliath's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Birmingham, UK
I don't, but why have you bought Logic Pro X if you still want to use 32-Bit plug-ins? I can't imagine '32 Lives' being particularly good performance-wise, not that I know much about it.

I still use Logic Pro 9 because I still have plug-ins that don't have 64-Bit versions yet. Why would you not just do the same?
__________________
Hey, look. Sigs are back.
DisarmGoliath is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:08 PM   #3
Sid McCall
(Actually, I'm Scott)
 
Sid McCall's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
I don't, but why have you bought Logic Pro X if you still want to use 32-Bit plug-ins? I can't imagine '32 Lives' being particularly good performance-wise, not that I know much about it.

I still use Logic Pro 9 because I still have plug-ins that don't have 64-Bit versions yet. Why would you not just do the same?

Maybe he got a free plug-in AFTER buying Logic X that's only 32-bit and is looking for a free bridge in order to try it out? No need to attack people based on assumptions, this forum is ridiculous lately...
__________________
Telecaster - SG - Jaguar
Princeton Reverb, Extra Reverb
P-Bass - Mustang Bass
Apogee Duet 2 - Ableton Suite
Sid McCall is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:15 PM   #4
DisarmGoliath
Disarms Goliaths
 
DisarmGoliath's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Birmingham, UK
Attack people? What are you even talking about?
__________________
Hey, look. Sigs are back.
DisarmGoliath is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:24 PM   #5
Sid McCall
(Actually, I'm Scott)
 
Sid McCall's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
Attack people? What are you even talking about?

Whatever, dude.

"Why would you not just do the same?" Seems rhetorical and rude the way you phrased it. But that's just, like, my opinion, man. Of course in this forum there is such thing a right or wrong opinion.
__________________
Telecaster - SG - Jaguar
Princeton Reverb, Extra Reverb
P-Bass - Mustang Bass
Apogee Duet 2 - Ableton Suite
Sid McCall is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:29 PM   #6
mickel_w
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
I don't, but why have you bought Logic Pro X if you still want to use 32-Bit plug-ins? I can't imagine '32 Lives' being particularly good performance-wise, not that I know much about it.

I still use Logic Pro 9 because I still have plug-ins that don't have 64-Bit versions yet. Why would you not just do the same?


Don't have Logic 9. Used to use a different DAW which could run 32 bit plug ins, that I no longer have. Bought Logic X, don't have the money to buy a new drum VST and BFD2 is 32 bit
mickel_w is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:30 PM   #7
DisarmGoliath
Disarms Goliaths
 
DisarmGoliath's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Birmingham, UK
I'm trying to find out why he's so determined to use Logic X with 32-Bit plug-ins, instead of the more obvious choice of sticking with an older version if you need plug-ins that haven't been updated. If it's his first DAW, I doubt he'd be too attached to any plug-ins, and if he's trying out a freebie, just accept that it hasn't cost him anything and it's only a demo or something.
__________________
Hey, look. Sigs are back.
DisarmGoliath is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:32 PM   #8
DisarmGoliath
Disarms Goliaths
 
DisarmGoliath's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Birmingham, UK
Quote:
Originally Posted by mickel_w
Don't have Logic 9. Used to use a different DAW which could run 32 bit plug ins. Bought Logic X, don't have the money to buy a new drum VST and BFD2 is 32 bit

I see :/ Unfortunately there's not much you can do, it's designed to run entirely in 64-Bit so workarounds are few and far between. Until you can afford a new drum program/they update it, you can either pay for this 32 Lives tool, or for the moment you can use Logic's own drum programs or import samples of your own into Ultrabeat and program them in the Piano Roll.
__________________
Hey, look. Sigs are back.
DisarmGoliath is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:38 PM   #9
Sid McCall
(Actually, I'm Scott)
 
Sid McCall's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
you can use Logic's own drum programs or import samples of your own into Ultrabeat and program them in the Piano Roll.

That's the ticket right there. Logic is full of great tools that will likely rival your old drum program once you get through a new learning curve. Do you have access to the sample library from BFD?

It looks like BFD2 was replaced with BFD3, which IS 64-bit. There should be a discounted upgrade plan, you should look into that.

EDIT: Got some good news for you, BFD2 was updated with 64-bit support already
http://www.fxpansion.com/index.php?page=53
__________________
Telecaster - SG - Jaguar
Princeton Reverb, Extra Reverb
P-Bass - Mustang Bass
Apogee Duet 2 - Ableton Suite
Sid McCall is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 04:55 PM   #10
mickel_w
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Sid McCall
That's the ticket right there. Logic is full of great tools that will likely rival your old drum program once you get through a new learning curve. Do you have access to the sample library from BFD?

It looks like BFD2 was replaced with BFD3, which IS 64-bit. There should be a discounted upgrade plan, you should look into that.

EDIT: Got some good news for you, BFD2 was updated with 64-bit support already
http://www.fxpansion.com/index.php?page=53


ah! thank you

should have looked harder
mickel_w is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 05:25 PM   #11
ChemicalFire
King of Bacon Pancakes
 
ChemicalFire's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The United Kingdom
You can always buy a converter, they're not too expensive, but they're not all that reliable either.

I have Jbridge and it SOMETIMES does the trick.
__________________
All I want is for everyone to go to hell...
...It's the last place I was seen before I lost myself



Quote:
Originally Posted by DisarmGoliath
You can be the deputy llamma of the recordings forum!
ChemicalFire is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 02:04 PM   #12
mickel_w
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
have any of you guys tried out the Logic X drum kit designer? And by 'try out' I mean gone in-depth with it or at least used it in a song or two?

I've heard very good things about it, and just looking at it the sound samples they sound good. There's some basic parameters which you can change, but there is something called 'continuous hi-hat control' which is really neat; using your MIDI controller's mod wheel you can control how open or closed the hi hat is whilst playing.
All the drum vst's which I know of seem to be quite outdated anyway (EZ drummer, BFD 2, addictive drums)

Oh, also I tried the demo version of a 'bridging' program. BFD 2 appeared to work, until suddenly there was an increasingly loud crackling sound each time I played a part of the kit, ending in BFD crashing Logic and messing up the project

I think I'll just try and see how far I can take the drum kit designer in Logic, still pretty new to the DAW, but it seems like the best option.


Edit: to the guy who gave me the link to the update, it's no longer available. BFD 3 is coming out soon

Last edited by mickel_w : 06-26-2014 at 02:06 PM.
mickel_w is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 02:11 PM   #13
oneblackened
Future Breed Machine
 
oneblackened's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Asgaard
Well, there's BFD3, EZ Drummer 2 (which is great!), Superior Drummer 2...
__________________
Current Gear:
LTD MH-400 (SD Distortion/59)
Ibanez S970 (Dimarzio Evos)
Charvel San Dimas Style 1 (MIJ) (JB/59)
Peavey 5150 II head (JJ tubes)
oneblackened is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 02:14 PM   #14
Sid McCall
(Actually, I'm Scott)
 
Sid McCall's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Quote:
Originally Posted by mickel_w
Edit: to the guy who gave me the link to the update, it's no longer available. BFD 3 is coming out soon

email their customer support, there's no reason for them to make that update temporary.
__________________
Telecaster - SG - Jaguar
Princeton Reverb, Extra Reverb
P-Bass - Mustang Bass
Apogee Duet 2 - Ableton Suite
Sid McCall is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 02:23 PM   #15
mickel_w
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Sid McCall
email their customer support, there's no reason for them to make that update temporary.


I will do. But do you think Logic's drum kit designer could be on par with BFD 2?
mickel_w is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 02:43 PM   #16
MatrixClaw
UG God
 
MatrixClaw's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Climbin In Yo Window, Snatchin Yo People Up
Kontakt Player + Drum'Mica = Free and on-par with BFD2.
__________________
Quote:
Originally Posted by Dave_Mc
I've had tube amps for a while now, but never actually had any go down on me
Quote:
Originally Posted by jj1565
maybe you're not saying the right things? an amp likes to know you care.





www.SanctityStudios.com
MatrixClaw is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 03:10 PM   #17
Sid McCall
(Actually, I'm Scott)
 
Sid McCall's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Quote:
Originally Posted by mickel_w
I will do. But do you think Logic's drum kit designer could be on par with BFD 2?

Sure. Any limitations will be on your end for the time being while you get through the learning curve. That said, it will take less time to track down that update to the software you know than to learn a whole new one (probably - Apple stuff can be pretty easy to get a handle on).
__________________
Telecaster - SG - Jaguar
Princeton Reverb, Extra Reverb
P-Bass - Mustang Bass
Apogee Duet 2 - Ableton Suite
Sid McCall is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 04:06 PM   #18
mickel_w
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by MatrixClaw
Kontakt Player + Drum'Mica = Free and on-par with BFD2.


now thats a good combination, thank you

Quote:
Originally Posted by Sid McCall
Sure. Any limitations will be on your end for the time being while you get through the learning curve. That said, it will take less time to track down that update to the software you know than to learn a whole new one (probably - Apple stuff can be pretty easy to get a handle on).


I think I'll try to get to grips with Logic's drum designer and try out the 'DrumMic'a' too. Thanks for your help

Last edited by mickel_w : 06-26-2014 at 04:08 PM.
mickel_w is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 08:24 AM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.