Go Back   UG Community @ Ultimate-Guitar.Com > Music > Tab Talk
User Name  
Password
Search:

Reply
Old 08-06-2007, 08:22 PM   #21
thelonelywaffle
Nonregistered User
 
thelonelywaffle's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Lewisville, TX
How do you change the tempo in Powertab?
__________________
The Walking Dead
thelonelywaffle is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2007, 08:40 AM   #22
meh...
Banned
 
meh...'s Avatar
 
Join Date: May 2007
ok....im trying to write a song similar to Childre of Bodom, and i need to input a keyboard of sorts, but the on i choose on synth pads or whatever is too quiet even on full volume

what do you guys use for keyboard?
meh... is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2007, 08:52 AM   #23
buckethead_jr
Registered User
 
buckethead_jr's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glasgow, Scotland
Quote:
Originally Posted by thelonelywaffle
How do you change the tempo in Powertab?

Press 'o' twice if there is a tempo marker at the start, if there's not you only need to press it once.

Quote:
Originally Posted by meh...
ok....im trying to write a song similar to Childre of Bodom, and i need to input a keyboard of sorts, but the on i choose on synth pads or whatever is too quiet even on full volume

what do you guys use for keyboard?


Depends what sound you're after, i sometimes use Lead Pad [Square], or the Harpsichord, Or the lead pad [Halo].

Or just a simple 'String Ensemble 1'
__________________
Last.fm
buckethead_jr is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2007, 09:00 AM   #24
meh...
Banned
 
meh...'s Avatar
 
Join Date: May 2007
the sound in bodom beach terror intro is good and i really like the keyboard in the intro of follow the reaper
what is best for those?
meh... is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2007, 08:49 AM   #25
Seth Shadows
G|-18b19-~~[18]pb19~~~\
 
Seth Shadows's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by hriday_hazarika
can someone send me some tutorials on how to use guitar pro? i'm new at this.

Just mess around a bit with it. You'll get used to it.

Quote:
Originally Posted by meh...
the sound in bodom beach terror intro is good and i really like the keyboard in the intro of follow the reaper
what is best for those?

Well In The beginning to Follow The Reaper they Have "String Ensemble 1" mixed with "Orchestra Hit". But Bodom do use alot of Sawtooth and Choir Aahs.

Mix it up.
__________________
Quote:
Originally Posted by Cobain_is_king
Seth: 1
A7X: 0
Seth Shadows is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 07:12 PM   #26
Skippy_McNutty
Machine Gun Man
 
Skippy_McNutty's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sask
I just got guitar pro 5 yesterday and I can't figure out how to make more than one not in each bar.
__________________
"Waltz it up! The pit is it!"
Skippy_McNutty is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2007, 10:35 AM   #27
Seth Shadows
G|-18b19-~~[18]pb19~~~\
 
Seth Shadows's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by Skippy_McNutty
I just got guitar pro 5 yesterday and I can't figure out how to make more than one not in each bar.

Change your note durations (i.e; Quarter notes, eighth notes, half, sixteenth, thirty-second, sixty-fourth) also sometimes to get desired note duration you'll have to use DOTS.
Which would be half of the not you put it on. (i.e; Half dotted would equal half and a quarter)
Mess With the BPM(Beats Per Minute) to get the right timing as well.
If you're transcribing a song use the metronome and start from there.
The beat is commonly the beat you pick up with your foot or a recurring drum beat.
Match that up exactly with the metronome.
__________________
Quote:
Originally Posted by Cobain_is_king
Seth: 1
A7X: 0
Seth Shadows is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2007, 05:50 PM   #28
DefectedFromGod
UG Senior Member
 
DefectedFromGod's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
I have guitar pro 5 (not sure 5.1 I think) and I have problems with making the drum tracks into MIDI's. I can't make any MIDI's with any other tracks either. Then I tried exporting it to a wav and had to turn my speakers all the way up to get a very very faint sound. Is there a way to fix this?
__________________
I actually do have schizophrenia, so stop making fun of people who have it.

GEAR:
Boss ME-50
Silvertone Paul Stanley Apocalypse (modded)
Squier Affinity Strat (modded)
Italia Modulo 2
Fender Front 15G
DefectedFromGod is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 09:10 AM   #29
Seth Shadows
G|-18b19-~~[18]pb19~~~\
 
Seth Shadows's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
^ You Don't export it to .wav. Export > MIDI and if there's a problem with your midi converter then you're messed man/woman. Orrrr Record the drums with RSE on your own through a Mic.
__________________
Quote:
Originally Posted by Cobain_is_king
Seth: 1
A7X: 0
Seth Shadows is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2007, 08:45 AM   #30
Walkin'Basser
Registered User
 
Walkin'Basser's Avatar
 
Join Date: May 2006
In Guitar Pro, all the notes are written as sharps (#). So for example, I can only write A# and not Bb. Is there any way to change that?
Walkin'Basser is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2007, 11:03 AM   #31
Seth Shadows
G|-18b19-~~[18]pb19~~~\
 
Seth Shadows's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by Walkin'Basser
In Guitar Pro, all the notes are written as sharps (#). So for example, I can only write A# and not Bb. Is there any way to change that?

Nah man I don't think there is. It's the same thing anyway.
__________________
Quote:
Originally Posted by Cobain_is_king
Seth: 1
A7X: 0
Seth Shadows is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2007, 03:39 PM   #32
Motu
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Quote:
Originally Posted by Seth Shadows
Nah man I don't think there is. It's the same thing anyway.

Actually you can, if you choose a key with flats in it
__________________
Quote:
Originally Posted by jetfuel495
...holy **** the biggest ****ing golf cart ever just rolled past my backyard... i **** u not
Motu is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 07:50 AM   #33
Walkin'Basser
Registered User
 
Walkin'Basser's Avatar
 
Join Date: May 2006
Quote:
Originally Posted by Seth Shadows
Nah man I don't think there is. It's the same thing anyway.

Actually, no it isn't. They're enharmonic, meaning it's the same note, but you can't use sharps in flat keys.
If you use GP to read tabs, then you probably don't give a damn, but I want to transcribe songs with it, and it is false to write A# in a song that is in the key of Bb.

@Motu: How do you change a key in GP?
Walkin'Basser is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 08:23 AM   #34
buckethead_jr
Registered User
 
buckethead_jr's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glasgow, Scotland
^There's a button with '###' on it under file.

If you choose a flat key then you get flats instead of sharps.
__________________
Last.fm
buckethead_jr is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 03:01 PM   #35
mr kipling
Look at the cow.
 
mr kipling's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Isleworth, london, England.
I'm trying to download the RSE sounds. The guitars are corrupted, according to my computer. What do I do?
__________________
hoimhi0et0hm03oi
mr kipling is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 03:04 PM   #36
buckethead_jr
Registered User
 
buckethead_jr's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glasgow, Scotland
^Where are you downloading them from?

Just try downloading them again.

If that doesn't work can you give me a screenshot of that message you got?
__________________
Last.fm
buckethead_jr is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 05:20 PM   #37
mr kipling
Look at the cow.
 
mr kipling's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Isleworth, london, England.
Quote:
Originally Posted by buckethead_jr
^Where are you downloading them from?

Just try downloading them again.

If that doesn't work can you give me a screenshot of that message you got?

I'll do it tomoroww.
__________________
hoimhi0et0hm03oi
mr kipling is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2007, 01:59 PM   #38
Spawnofmanson
I am Manson's pimp
 
Spawnofmanson's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: The east of England Suffolk area
When i try and insert "pickstroke up" or "pickstroke down" rectangles appear instead of the up or downstrokes....what is going on?
__________________
Member of the 'Guitarists Born in 1991' club.

www.myspace.com/justanothertwat
Spawnofmanson is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2007, 07:11 PM   #39
Shredder666
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
I play a few jazz songs here and there, and I was wondering if there's a setting on Guitar Pro that automatically "swings" the eighth notes (instead of straight 8th notes, it shows up dotted 8th, then 16th, then dotted 8th, then 16th, etc).
Shredder666 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2007, 05:47 PM   #40
Seth Shadows
G|-18b19-~~[18]pb19~~~\
 
Seth Shadows's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by Spawnofmanson
When i try and insert "pickstroke up" or "pickstroke down" rectangles appear instead of the up or downstrokes....what is going on?

Try reinstalling the guitar pro font.
__________________
Quote:
Originally Posted by Cobain_is_king
Seth: 1
A7X: 0
Seth Shadows is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -4. The time now is 04:18 PM.

Forum Archives / About / Terms of Use / Advertise / Contact / Ultimate-Guitar.Com © 2014
Powered by: vBulletin Version 3.0.9
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.