#1
So I gig my 800 about 6 times a month and never have any problems until I play the church every single time something goes wrong but one thing it always does is blow the 500 ma fuse and i'm plugged into a furman m8x so surges should not be the cause so every time I take it to my tech and have a full run through everything checks out and its good until the church and keep in mind i'm playing probably at around 2 when at the other gigs I have it dimed.
#2
Seems odd...

If you play at that level does it blow elsewhere? (I know you play louder elsewhere)

Free bump.

Also- when was the last time the tubes were replaced.
Quote by DeathByDestroyr
See, it's important that people clarify when they say "metal", because I pretty much always assume they are a Cannibal Corpse fanboi.
#3
Quote by R45VT
Seems odd...

If you play at that level does it blow elsewhere? (I know you play louder elsewhere)

Free bump.

Also- when was the last time the tubes were replaced.

No where else I run it hot just about all the time except there even at home I play louder. Tubes about a month and a half ago.
#4
Is the voltage at your church lower than normal?
Quote by DeathByDestroyr
See, it's important that people clarify when they say "metal", because I pretty much always assume they are a Cannibal Corpse fanboi.
#5
Quote by R45VT
Is the voltage at your church lower than normal?

Not that I know of. But we seem to have a ton of interference with our wireless equipment cutting out and random power fluxes but it's nothing too severe.
#6
Quote by Androidjoey
Not that I know of. But we seem to have a ton of interference with our wireless equipment cutting out and random power fluxes but it's nothing too severe.


Obviously it is severe if it blowing your fuse.
Quote by DeathByDestroyr
See, it's important that people clarify when they say "metal", because I pretty much always assume they are a Cannibal Corpse fanboi.
#8
Quote by R45VT
Obviously it is severe if it blowing your fuse.

but nobody else's amps blow and they are plugged in too the same source as mine and they are using egnater tweakers which is why I doubt the power issue's are the cause.

But if it is the problem how do I avoid it.
#9
Quote by Androidjoey
but nobody else's amps blow and they are plugged in too the same source as mine and they are using egnater tweakers which is why I doubt the power issue's are the cause.

But if it is the problem how do I avoid it.


Skip church.


Free bump.
Quote by DeathByDestroyr
See, it's important that people clarify when they say "metal", because I pretty much always assume they are a Cannibal Corpse fanboi.
#11
Quote by 311ZOSOVHJH



but seriously, maybe your furman is borked. have you tried without it?

yeah i bought the furman to combat the issue but it just took the amps hum away and i'm still the only one who blows fuses with or with out the furman.
#13
Quote by 311ZOSOVHJH
I'm not an amp tech - but now it is starting to sound like a more serious issue. You said you have an amp tech. Can you have them check your power transformer, filter caps, heater wiring, etc.

I had him test those when he changed the tubes about a month and a half ago he said everything was fine and it was probably just from the power problems because the fuse fixes everything. O I forgot that time the problem was because my power cable had shorted so I bought another one
Last edited by Androidjoey at Mar 25, 2013,