#1
My bridge pickup isn't working. I have an Epiphone Zakk Wylde with passive EMGs in it and the bridge pickup is dead now. I was playing with heavy distortion and such earlier and it worked fine. I unplugged and played while watching tv and now the pick up barley picks up any distortion and it sounds clean. The neck pickup is working fine though. I checked the amp and cable and the problem is the pickup.

Anybody know how to fix this
Gingers Unite
#2
Check the pickup volume? (sorry if that sounds condesending)

Pop off the back pannel, and check the connections next
We've dressed up in our best...

...and are prepared to go down like gentlemen.

Quote by bogg808
The PBT is for those too TGP for the rest of UG.

#3
I Checked the volume knob, the volume works fine the pickup just seems to be in like clean mode
Gingers Unite
#4
If its not the obvious like the vol pot or a bad connection the next thing will be the selector switch. The epi ones are known for going out.
#5
theres a little red wire that seems to haver come unsatered, could i re-sauter it myself
Gingers Unite
#6
Its solder (I think...), just for future refrence
We've dressed up in our best...

...and are prepared to go down like gentlemen.

Quote by bogg808
The PBT is for those too TGP for the rest of UG.

#7
yes you can really easy--- do you know where it goes?
Main Rigs
Guitars
Thineline tele with SD lil '59

Ibanez Artcore AM-73

Line 6 Variax 500


Effects

Line 6 X3 live
Digitech RP-500
Ibanez Weeping Demon


Amps
Roland JC-120
Rocktron VT-60
#8
Yeah you can just make sure you know where it goes
Ibanez RG7321
Jackson Randy Rhoads V with Floyd Rose
Peavey Valveking 112
Digitech RP70 Guitar Processor
#9
I have the same problem on my Epiphone SG,

Could someone tell in a few simple steps how to fix this?
Quote by Tyson2011
d von is truly one of the pit.


Quote by 09phillt
Good God Man What's Wrong With You!?