conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#1
Well, i was looking at an Orange tiny terror, being that it was a really nice sounding, low wattage tube head. I played one and loved it. The problem is, most of the effects i use are time based and without an effects loop this causes a problem.


Is there any other small wattage tube amp heads out there that will get really good cleans and get good overdriven sounds (dont really need a CRUSHING DISTORTION) and have an effects loop?

my budget is around $550
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#3
Quote by ticklemeemo
The Blackstar HT-5 has an effects loop, everyone around here is talking them up, but I've never tried one.



i'm checking that out right now, looks pretty good to me.

edit- wait.. are these not sold in america or something?
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
Last edited by conor1148 at May 23, 2009,
Kevin Saale
Talks to empty chairs
Join date: Dec 2007
1,339 IQ
#4
You could see about getting a tt modded for an FX loop. Find one used, save up some dough, and find a tech that can do it. It's a simple amp so adding an FX loop is not hard from what I can gather.
I don't give a shit if you listen to me or not
gregs1020
Hi mom!
Join date: Dec 2007
10,786 IQ
#5
They are sold in the US.
Quote by Roc8995
I don't think I've ever played anything in black walnut. It's a great ice cream flavor, so I assume it works well for a strat too.

Quote by JustRooster
The slugs in the pickups for telecasters are from old winchester rifles, which is why they sound so country.
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#6
Quote by Kevin Saale
You could see about getting a tt modded for an FX loop. Find one used, save up some dough, and find a tech that can do it. It's a simple amp so adding an FX loop is not hard from what I can gather.



i saw one mod for it to have an effects loop that was like $240 for the guy to do it, is that too much?

i really prefer the TT, ultimately thats what id like to have if its possible to have a loop.
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
Kevin Saale
Talks to empty chairs
Join date: Dec 2007
1,339 IQ
#7
^I don't know, but I'd certainly shop around to find a better price first. Maybe look for a used one that's already been modded.

I do warn you, when buying modded gear or having it modded, it is possible to end up killing the amp or causing it to need further repairs. If you're gonna buy a modded amp try to see if you can get a tech to check it before the deal is finalized.
I don't give a shit if you listen to me or not
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#8
will do, i saw one for sale with the full jude mod and a effects loop for $500, then again, that was posted last thanksgiving.


anyone else?
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
Jhachey22
Bαnned on the Run
Join date: Oct 2005
2,898 IQ
#9
Egnater Rebel 20 has an effects loop. you should check it out.
Quote by patriotplayer90
Lolz that guy is a noob.

Egnater
Leave it on the press, Depress Depress Taboot Taboot.
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#10
Quote by Jhachey22
Egnater Rebel 20 has an effects loop. you should check it out.



i was just about to ask about the egnater rebel 30 1x12 combo, i figured in that i had about $500 for the head and about $300 for the cab, so, plus the trade ins im going to be making, it seems perfect.


any thoughts?
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
Jhachey22
Bαnned on the Run
Join date: Oct 2005
2,898 IQ
#11
Quote by conor1148
i was just about to ask about the egnater rebel 30 1x12 combo, i figured in that i had about $500 for the head and about $300 for the cab, so, plus the trade ins im going to be making, it seems perfect.


any thoughts?

i havent played on the Rebel 30 yet, but apparently geared towards metal heads, as it has more gain on tap than the Rebel 20. plus. it has reverb.

i do own a rebel 20 and i love it. it gets enough gain for any kind of classic rock and some metal. it can't do extreme-black-Über-death metal, but for stuff like early 70's metal and 80 metal, it works.
Quote by patriotplayer90
Lolz that guy is a noob.

Egnater
Leave it on the press, Depress Depress Taboot Taboot.
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#12
i may look into just the 20 watt then, thats more than enough for bed room recording and such right?
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
scott58
Registered User
Join date: Feb 2007
349 IQ
#13
Quote by conor1148
i may look into just the 20 watt then, thats more than enough for bed room recording and such right?


It's my next amp.
Dean Icon PZ
Line 6 Variax 700
Dean V-Wing
Dean ML 79 SilverBurst
MXR M 108
Skreddy Lunar Module
H2O Chorus/Echo
Valve Junior (V3 Head/Cab and Combo)
Phonic 620 Power Pod PA
Wampler Super Plextortion
Line 6 Pod XT live
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#14
Quote by scott58
It's my next amp.



uhh.. high five?

Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
Jhachey22
Bαnned on the Run
Join date: Oct 2005
2,898 IQ
#15
Quote by conor1148
i may look into just the 20 watt then, thats more than enough for bed room recording and such right?

yeah, it's great for a home practice amp, but it can also be used as a live amp too, if you want. i use it for both and i haven't had trouble with it ever.
Quote by patriotplayer90
Lolz that guy is a noob.

Egnater
Leave it on the press, Depress Depress Taboot Taboot.
conor1148
Rhythm and jump.
Join date: Nov 2008
1,356 IQ
#17
one last question, lets say i get the Rebel 30 combo, now is there a way i can just use it as a head to another cab? so basically its hooked to another cab, but only sound is coming out of the other cab, not the speaker in the combo.
Official Aspie member

ANOUNCEMENT: Weird misspellings or words that make no sense? there was a good chance this was sent from my Droid 2 phone.
Quote by SinisterStrieth
.. You are the man.

RIP Dime RIP Michael Jackson
Jhachey22
Bαnned on the Run
Join date: Oct 2005
2,898 IQ
#18
Quote by conor1148
one last question, lets say i get the Rebel 30 combo, now is there a way i can just use it as a head to another cab? so basically its hooked to another cab, but only sound is coming out of the other cab, not the speaker in the combo.

unplug the speaker, then plug a cab with matching OHMs into it.
Quote by patriotplayer90
Lolz that guy is a noob.

Egnater
Leave it on the press, Depress Depress Taboot Taboot.