#1
I'm not getting any responses in the appropriate forum, so I decided to try the pit.

I need help real quick.

I FINALLY got the 7-pin DIN cable for my Ninja.
BUT MY FOOTSWITCH REFUSES TO WORK!!!!!!!!!

WHY!?!?

There are 2 connections on the back: In and Thru
I tried both.

When i plug it in to 'Thru', Nothing happens until i touch the 'Tube CH. button'
When I do that, a single light comes on above 'OVERDRIVE SS'. When I let go of the button, the light turns off. Nothing else. Doesn't switch channels.

When it's plugged into 'IN'. Nothing at all happens. PERIOD

I'm about to have a heart attack cause I've been waiting so long for my footswitch cable. Now that I have it, my footswitch doesn't work!

HELP PLZ!
#6
Its from the Guitar forum screaming Use Me.

"Patience is a virtue"
[quote="'[VictorinoX"]']Just because a daewoo dealership has a tune-up service doesn't mean that the ****ers know what they're doing (no offense to anyone who drives a daewoo. pleas don't torture your little one cylinder engines to mow my lawn and bump into me)
#8
Yeah, I checked the manual.
It says nothing about it not working. I have it with me right now.

The LED's are supposed to flash when the amp is turned on.

They don't.

Nothing happens period.

I'm using a 7 pin DIN cable
Last edited by RX120D at Oct 6, 2009,
#9
Quote by RX120D
Yeah, I checked the manual.
It says nothing about it not working.


Why would it? Are you sure you have the right ****?
#10
Of course I have the right ****.
The amp still works.
The footswitch doesn't.

There are no troubleshooting sections for the footswitch in the manual.
Last edited by RX120D at Oct 6, 2009,
#12
Quote by RX120D
Of course I have the right ****.
The amp still works.
The footswitch doesn't.

There are no troubleshooting sections for the footswitch in the manual.


Well you obviously don't if it doesn't work. It's most likely the cable.
#13
Cable is brand new, I don't see any problems with it.
Remember, there's something getting through cause the one light comes on when i press the tube ch button.

But that's when it's plugged into 'Thru'
#14
Ok. I don't what a Ninja is, but i'm guessing it's a MIDI effect thing?

Maybe you need to enable the channels before you use it....like on some normal footswitches.