#1
So I was playing my LTD MH-100QM today, and pretty much out of nowhere, the sound cut out. THere wasn't any buzzing, and I didn't do anything to the guitar. The sound was just gone. I checked the volume knob, and when it's all the way up, you can only hear a very, very tiny bit of sound, similar to having the knob almost all the way on zero. I tried my other guitars and they sounded totally fine. I popped open the back of the MH, and all the wiring seemed fine. Nothing was disconnected, and the output jack was fine too. What the hell happened to my guitar? Also, if there is a way to fix this without going to a tech, please inform me of it. I have very little money right now, and I don't really wanna bum cash off my mom. Thanks for the help!

TL: DR no noise coming from guitar, what do?
-LTD Alexi 600
-LTD MH-100 QM
-Schecter Omen 6
-B-52 AT-112
Quote by My Father
So is this guitar Mexican made or human made? Wait, shit, that was really racist wasn't it?


My shitty covers: http://www.youtube.com/simpleben09
#2
Check the battery. If you use EMG's, its probably dead.
Quote by Axelfox
Reeeeeeeeeeeeeeee

Quote by H4T3BR33D3R
I also have to do that. Cottaging this weekend
#3
Would there be any way to tell whether it's the pickup or the pot without disassembling the guitar? Not that it's a big deal, i'm just feeling a little lazy :P

And I don't think it's the pickup. Neither pickup makes any noise at all
-LTD Alexi 600
-LTD MH-100 QM
-Schecter Omen 6
-B-52 AT-112
Quote by My Father
So is this guitar Mexican made or human made? Wait, shit, that was really racist wasn't it?


My shitty covers: http://www.youtube.com/simpleben09
#4
check your cable?
Quote by Axelfox
Reeeeeeeeeeeeeeee

Quote by H4T3BR33D3R
I also have to do that. Cottaging this weekend
#5
Quote by Namzu
You have voltmeters for that
http://www.10457.08jn.thinkquest.nl/voltmeter-battery-pack.jpg these things

I've seen one of those lying around the house. How exactly do you use them to test the pickup and pot?

Quote by T00DEEPBLUE
check your cable?

That's not it. I used all my different cables and all my guitars before coming to UG
-LTD Alexi 600
-LTD MH-100 QM
-Schecter Omen 6
-B-52 AT-112
Quote by My Father
So is this guitar Mexican made or human made? Wait, shit, that was really racist wasn't it?


My shitty covers: http://www.youtube.com/simpleben09
#6
Best bet is that you're using active pickups and the battery is dead.

2004 MIM Strat w/ Fender Hot Noiseless pickups
Sovtek MiG 60
Avatar 2x12 w/ Celestion Greenbacks
Snark Tuner
MXR Custom Comp
Fulltone Full-Drive 2
Dunlop JHM3 Univibe
TC electronic Nova Delay
TC electronic Arena Reverb
#7
Quote by MrDinkleberry
Best bet is that you're using active pickups and the battery is dead.

Both pickups are passive
-LTD Alexi 600
-LTD MH-100 QM
-Schecter Omen 6
-B-52 AT-112
Quote by My Father
So is this guitar Mexican made or human made? Wait, shit, that was really racist wasn't it?


My shitty covers: http://www.youtube.com/simpleben09