#1
Hopefully it's not too big of a deal, but while playing tonight I just happened to glance up at my amp and see a nice big glow come from it -- then silence.

I've never had to do a service/repair to a tube amp before (ironically, only SS amps). And while I've only had the amp a couple weeks, I don't know if the hassle of sending it back as a warranty issue is worth the trouble.

I'm guessing it's the anode fuse -- all the tubes were still glowing as I approached it.

What do you think?
Richard

I tried setting my password to "penis". It said my password wasn't long enough.

PRSi:
*ME Quatro
*CE-22
*SE Soapbar II
H&K TubeMeister
TC Electronic Nova System

PBT Native
#3
Quote by denied
Aliens.


i always thought it was the gnomes?

what brand/model?
WTLT 2014 GG&A

Quote by andersondb7
alright "king of the guitar forum"


Quote by trashedlostfdup
nope i am "GOD of the guitar forum" i think that fits me better.


Quote by andersondb7
youre just being a jerk man.



****** NEW NEW NEW!
2017-07-07 2017-07-07 Update and a Chat On Noise Constraints *** NEW FRIDAY 7/7
2017-04-13 RUN AWAY from COMPUTERS!!! TCE? RANT ALERT!!!
2017-03-02 - Guitar Philosophy 1001- Be Prepared For the Situation (Thursday 2017-03-02)
2017-02-21 How to Hot-Rod the Hell of your Stratocaster for $50! (Tuesday 2017-2-21)
Resentments and Rambling from a Guitar Junkie
---> http://trashedengineering.blogspot.com/
#4
Fukin' aliens/gnomes...

It's a Hughes & Kettner TubeMeister. Just got it 2 or 3 weeks ago.
Richard

I tried setting my password to "penis". It said my password wasn't long enough.

PRSi:
*ME Quatro
*CE-22
*SE Soapbar II
H&K TubeMeister
TC Electronic Nova System

PBT Native
#6
A flash could have been arcing. Pull the tubes out and plug them back in again. Check fuses, there may be some HT ones inside the chassis. If the HT fuses go the heaters are still connected so the tube will still glow.
Remember, tube amps are up around 400V so treat the power supply filter capacitors with due respect. ie. discharge them.
Gilchrist custom
Yamaha SBG500
Telecasters
Randall RM100 & RM20
Marshall JTM45 clone
Marshall JCM900 4102 (modded)
Marshall 18W clone
Fender 5F1 Champ clone
Atomic Amplifire
Marshall 1960A
Boss GT-100


Cathbard Amplification
My band
Last edited by Cathbard at Nov 17, 2011,
#7
Gracias!
Richard

I tried setting my password to "penis". It said my password wasn't long enough.

PRSi:
*ME Quatro
*CE-22
*SE Soapbar II
H&K TubeMeister
TC Electronic Nova System

PBT Native