#1
Hey guys, so the bridge pup of my Epi Les Paul suddenly quit working. I opened the back to find that one of the wires had broken off.



Can anyone point me to where I should resolder this wire to? I did try looking at circuit diagrams but they didnt clear up much for me. I suspect its to the Volume pot, but I'd appreciate any help at all. Im using this guitar for a gig tomorrow, so thats why I was hoping for a quick answer.

Thanks guys.
Quote by jj1565
what type of music do you play?

if you play mostly bees in a box music then go wt the MG
if you play transformers, more than meets the eye, then Spider.




#2
It is hard to say with that rats nest going on.

You can plug the guitar in and touch the wire to where you think it went. This is 100% safe to do and you are in absolutely no harm doing this (neither is your guitar)

do you get any sound now?
2002 PRS CE22
2013 G&L ASAT Deluxe
2009 Epiphone G-400 (SH-4)
Marshall JCM2000 DSL100
Krank 1980 Jr 20watt
Krank Rev 4x12 (eminence V12)
GFS Greenie/Digitech Bad Monkey
Morley Bad Horsie 2
MXR Smart Gate
#3
I did try that. I got a sound when it touched the point I indicated in the picture, but it also sounded when i touched one of the ends on the bridge tone pot, so that made me a little uncertain..
Quote by jj1565
what type of music do you play?

if you play mostly bees in a box music then go wt the MG
if you play transformers, more than meets the eye, then Spider.




#4
Yeah its pretty difficult to see whats going on in there. But that one white wire at the bottom of the picture you have pointed it I 'think' is just the volume pot grounding to itself, assuming that white wire is soldered to the top of that pot anyway, but its hard to see >.<.

Pictures from other angles may help.