#1
http://faculty.uml.edu/jpropp/srat-Q.txt

Came across this weird test that makes no sense (to me) on the University of Massachusetts Lowell website. Maybe you smart pit people can solve it (or figure out its purpose)


SELF-REFERENTIAL APTITUDE TEST, by Jim Propp (jimpropp at gmaildotcom)

The solution to the following puzzle is unique; in some cases the 
knowledge that the solution is unique may actually give you a short-cut 
to finding the answer to a particular question.  (Thanks to Andy Latto 
for bringing this subtlety to my attention.)

I should mention that if you don't agree with me about the answer to #20, 
you will get a different solution to the puzzle than the one I had in mind.  
But I should also mention that if you don't agree with me about the answer 
to #20, you are just plain wrong.  :-)

You may now begin work.


 1. The first question whose answer is B is question
    (A) 1
    (B) 2
    (C) 3
    (D) 4
    (E) 5

 2. The only two consecutive questions with identical answers are questions
    (A) 6 and 7
    (B) 7 and 8
    (C) 8 and 9
    (D) 9 and 10
    (E) 10 and 11

 3. The number of questions with the answer E is
    (A) 0
    (B) 1
    (C) 2
    (D) 3
    (E) 4

 4. The number of questions with the answer A is
    (A) 4
    (B) 5
    (C) 6
    (D) 7
    (E) 8

 5. The answer to this question is the same as the answer to question
    (A) 1
    (B) 2
    (C) 3
    (D) 4
    (E) 5

 6. The answer to question 17 is 
    (A) C
    (B) D
    (C) E
    (D) none of the above
    (E) all of the above

 7. Alphabetically, the answer to this question and the answer to the
    following question are
    (A) 4 apart
    (B) 3 apart
    (C) 2 apart
    (D) 1 apart
    (E) the same

 8. The number of questions whose answers are vowels is
    (A) 4
    (B) 5
    (C) 6
    (D) 7
    (E) 8

 9. The next question with the same answer as this one is question
    (A) 10
    (B) 11
    (C) 12
    (D) 13
    (E) 14

10. The answer to question 16 is
    (A) D
    (B) A
    (C) E
    (D) B
    (E) C

11. The number of questions preceding this one with the answer B is
    (A) 0
    (B) 1
    (C) 2
    (D) 3
    (E) 4

12. The number of questions whose answer is a consonant is
    (A) an even number
    (B) an odd number
    (C) a perfect square
    (D) a prime
    (E) divisible by 5

13. The only odd-numbered problem with answer A is
    (A) 9
    (B) 11
    (C) 13
    (D) 15
    (E) 17

14. The number of questions with answer D is
    (A) 6
    (B) 7
    (C) 8
    (D) 9
    (E) 10

15. The answer to question 12 is
    (A) A
    (B) B
    (C) C
    (D) D
    (E) E

16. The answer to question 10 is
    (A) D
    (B) C
    (C) B
    (D) A
    (E) E

17. The answer to question 6 is
    (A) C
    (B) D
    (C) E
    (D) none of the above
    (E) all of the above

18. The number of questions with answer A equals the number of questions 
    with answer
    (A) B
    (B) C
    (C) D
    (D) E
    (E) none of the above

19. The answer to this question is:
    (A) A
    (B) B
    (C) C
    (D) D
    (E) E

20. Standardized test is to intelligence as barometer is to
    (A) temperature (only)
    (B) wind-velocity (only)
    (C) latitude (only)
    (D) longitude (only)
    (E) temperature, wind-velocity, latitude, and longitude

( to go to the main SRAT page, go to jamespropp.org/srat.html )


Enjoy!
ggg1 ggg3

.
#2
c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c
Quote by snipelfritz
You lost me at "Lubricate."

I'm raw, like nature. Nature boy. Big jungle leaves are my cum rags.

Sometimes I fuck a bamboo shoot.


There's nothing left here to be saved
Just barreling dogs and barking trains
Another year lost to the blue line
#3
Here are my results:

"You are the strong and silent type. Often keeping to yourself, some might call you cold and emotionless. But beneath that thick skin there is a large heart, ready to comfort or provide a shoulder to lean on. You are kind and gentle, and you often put others before yourself. Don't let people push you too much though! Everyone has a breaking point and once yours gets reached, some might call you a firecracker!"
it's all just coming back
it's all coming back

it's all coming back to me
#4
d a d b e d d e d a b a d b d b a b e or DAD BEDDED A BAD BAD BABE

i looked it up btw im not smart enough for this shit
banned
Last edited by deadsmileyface at Jul 15, 2014,
#5
Infp.
Quote by Axelfox
Reeeeeeeeeeeeeeee

Quote by H4T3BR33D3R
I also have to do that. Cottaging this weekend
#6
Quote by T00DEEPBLUE
Infp.

pls it's all about the T. F is stupid.
it's all just coming back
it's all coming back

it's all coming back to me
#7
Quote by Baby Joel
pls it's all about the T. F is stupid.

T is perceived as being smart by stupid people, I will give you that.
Quote by Axelfox
Reeeeeeeeeeeeeeee

Quote by H4T3BR33D3R
I also have to do that. Cottaging this weekend
#8
Quote by deadsmileyface
d a d b e d d e d a b a d b d b a b e or DAD BEDDED A BAD BAD BABE

i looked it up btw im not smart enough for this shit
wowowow spoilsport
ggg1 ggg3

.
#9
Quote by behind_you
wowowow spoilsport

i put it in spoliers what do you want

you shouldnt have inlcluded the link
banned
#10
1. D
2. A
3. C
4. B
5. E
6. D
7. D
8. C
9. D
10. A
11. B
12. A
13. D
14. B
15. A
16. D
17. B
18. A
19. B or D
20. D or B


I am god.

19 and 20 could go either way. I have a feeling
wind-velocity is correct.


Can someone double check my work?

EDIT: I ****ed up.
Last edited by beadhangingOne at Jul 15, 2014,
#11
better question: does it have a unique solution for any given answer to #20?
i don't know why i feel so dry
#14
Yeah, I get the concept, but I'm not an autistic idiot savant so I'm not even going to try to answer it.
BOOM-SHAKALAKALAKA-BOOM-SHAKALAKUNGA
#15
F)
Quote by Night
wtf is a selfie? is that like, touching yourself or something?
#16
Quote by Wiegenlied
F)

I imagine your avatar contemplating this when the foot with the tea cup comes up slowly.
BOOM-SHAKALAKALAKA-BOOM-SHAKALAKUNGA
#17
Quote by amsterdamankl
hot fuzz?
I'm not familiar with the reference if I made one, but if I did, then even better.
Quote by snipelfritz
You lost me at "Lubricate."

I'm raw, like nature. Nature boy. Big jungle leaves are my cum rags.

Sometimes I fuck a bamboo shoot.


There's nothing left here to be saved
Just barreling dogs and barking trains
Another year lost to the blue line
#18
you did reference this



Hot Fuzz is a 2007 action comedy film directed and co-written by Edgar Wright. The film follows two police officers attempting to solve a series of mysterious deaths in a small English village.
#19
Lol
Quote by Trowzaa
I wish I was American.

~ A Rolling Potato Gathers No Moss ~
#20
I think I got it

EDEABCDEDADADDADCDDE



Edit: checking over my work I actually think I got it, could people see if something's wrong?

Edit 2: oh I guess I was mistaken.
Last edited by ehbacon at Jul 16, 2014,
#21
It would be funny if it just spelled out DEAD over and over.
Quote by Trowzaa
I wish I was American.

~ A Rolling Potato Gathers No Moss ~
#22
Do I look like the sort of person who has the sort of time to do this sort of thing?

well yeah but still I'm not gonna do it
It's over simplified, So what!

Quote by eGraham
I'm going to be on top of what is called a knob
Quote by theguitarist
Big ones can be fun in some ways but generally, they are a pain in the ass.
Quote by Wolfinator-x
I don't know what is going on in this thread or why I have an erection.
#23
Quote by monstercrx
you did reference this



Hot Fuzz is a 2007 action comedy film directed and co-written by Edgar Wright. The film follows two police officers attempting to solve a series of mysterious deaths in a small English village.
.........Dude I know its a movie, I've seen it.

I'm saying I don't remember any part wit cccc...
Quote by snipelfritz
You lost me at "Lubricate."

I'm raw, like nature. Nature boy. Big jungle leaves are my cum rags.

Sometimes I fuck a bamboo shoot.


There's nothing left here to be saved
Just barreling dogs and barking trains
Another year lost to the blue line
#26
I just did this within the past hour or so. Actually took out a paper and worked it out. I got:

1 D
2 A
3 C
4 B
5 C
6 D
7 D
8 C
9 D
10 A
11 B
12 A
13 D
14 B
15 A
16 D
17 B
18 E
19 D
20 A

EDIT: Looks like I got it wrong, because I chose A for 20. I think everything is consistent, so this must be the alternate solution the guy was talking about.

I did it with 20 as E, and then got the correct answer. I can show you guys my work, if you want (although a lot of it was cerebral).

Actually, I'll just tell you some useful shit.

First of all, number 12. A is the only logical choice, here, regardless of any other considerations. It can't be E, because if the number was divisible by 5, it'd also either be B or A. It can't be D, because if the number was a prime, it'd also be odd (B). It can't be C, because if it was a perfect square, then it'd either be B or A. It can't be odd, either, because all of the odd numbers up to 20 are either prime, perfect squares, or divisible by 5. Therefore, the answer is A.

10 and 16 are pretty simple, you just find the choice that works. 6 and 17 are a bit more confusing. Well, they were for me, because for some reason I thought the answer was E. Anyways, if you go through the options, you'll find that only 6D and 17B work. I guess this really isn't a "trick" anymore, as much as it is just guessing and checking...

I guess this is the basis for these things. Guessing and checking. Making assumptions, following through, and finding a contradiction.

For instance, assume 1 is E. Therefore, 5 is B. But that makes 2 B as well, which directly contradicts your answer to question 1. Therefore 1 can't be E. It also can't be A or B. So you're left with C or D...

I don't remember, honestly. It's getting late. I also did something with 7 and 8. I figured 8 could only be C or E, and I went with E because there were already so many vowels. Then you just keep doing shit like this, and voila, you get the answer. But it's pretty rigorous. And... time-consuming, I see now...
Last edited by RedDeath9 at Jul 18, 2014,