#1
Hello,

I have a Blackheart Little Giant combo amp (link). It's a few years old now, but I haven't had any problems with it until yesterday. Now the volume and EQ knobs don't adjust anything - the amp works, but seems to be stuck at a particular setting. This happens in both the 3W and 5W settings.

Any ideas what the problem could be?
Populus vult decipi. Decipiatur.

Quote by Mistress_Ibanez
It's can be a contraction and genitive case.

Quote by Mistress_Ibanez
If you cut down on these costs students won't learn so well, effecting the "quality"...
#2
Have you bought it new or used?
Have you modded it?

Try and check if the pots still work.
Name's Luca.

Quote by OliOsbourne
I don't know anything about this topic, but I just clicked on this thread because of your username :O
Quote by Cajundaddy
Clue: amplifiers amplify so don't turn it on if you need quiet.
Quote by chrismendiola
I guess spambots are now capable of reading minds.
#3
Replace the 12ax7.
Gilchrist custom
Yamaha SBG500
Telecasters
Randall RM100 & RM20
Marshall JTM45 clone
Marshall JCM900 4102 (modded)
Marshall 18W clone
Fender 5F1 Champ clone
Atomic Amplifire
Marshall 1960A
Boss GT-100


Cathbard Amplification
My band
#4
Quote by Spambot_2
Have you bought it new or used?
Have you modded it?

Try and check if the pots still work.

I bought it new and it was working perfectly two days ago. It'd also be rather odd for all four pots to suddenly stop working in the same way.
Quote by Cathcart
Replace the 12ax7.

Can you explain why the tube going would manifest in this problem?
Populus vult decipi. Decipiatur.

Quote by Mistress_Ibanez
It's can be a contraction and genitive case.

Quote by Mistress_Ibanez
If you cut down on these costs students won't learn so well, effecting the "quality"...
#6
Quote by FrenchyFungus
Can you explain why the tube going would manifest in this problem?

It's the thing driving the tone stack. It's a quick and cheap thing to test first.
Gilchrist custom
Yamaha SBG500
Telecasters
Randall RM100 & RM20
Marshall JTM45 clone
Marshall JCM900 4102 (modded)
Marshall 18W clone
Fender 5F1 Champ clone
Atomic Amplifire
Marshall 1960A
Boss GT-100


Cathbard Amplification
My band
#7
Thanks guys, will try changing the preamp tube, then take it to an amp tech if that doesn't work.
Populus vult decipi. Decipiatur.

Quote by Mistress_Ibanez
It's can be a contraction and genitive case.

Quote by Mistress_Ibanez
If you cut down on these costs students won't learn so well, effecting the "quality"...