Gil310
Registered User
Join date: May 2007
453 IQ
#1
I tried some programs to convert the WAVE file that i get from my Guitar Pro to MP3.
But Everytime i play the MP3, Its just static noise.
Is there anything I can do to fix this?
ckbhound
Play it Unplugged
Join date: Aug 2008
12 IQ
#2
1. I have a freeware program called DB Poweramp converter. keep quality at 128 should work fine. EDIT (It didnt work)

2 Use Audacity to record the audio wave out directly from GP then from there save as wave and convert One plus side this would allow you to multi track some vocals in as well.

DB poweramp will convert the exported waves from audacity(also a freeware)

Hope this helps I am new to UG but been messing with audio for a bit now
Last edited by ckbhound at Aug 22, 2008,
AeroRocker
I'm too old for this ****
Join date: Oct 2007
1,019 IQ
#3
what program do you use?
██████████████████████████
████████████████████████
█████████████████████
██████████████████████
█████████████████████
██████████████████████████
██████████████████████████


LET'S GO BUCKS
Gil310
Registered User
Join date: May 2007
453 IQ
#4
Yeah i tried Audacity and it just gave me static.
Idk if its because i'm using Windows Vista?
but all i here is static when i play them.
AeroRocker
I'm too old for this ****
Join date: Oct 2007
1,019 IQ
#6
turn the track volumes down to 10 or below
██████████████████████████
████████████████████████
█████████████████████
██████████████████████
█████████████████████
██████████████████████████
██████████████████████████


LET'S GO BUCKS
Gil310
Registered User
Join date: May 2007
453 IQ
#7
I tried putting the tracks down and it didn't give me static this time.
But it didn't play anything.
:|